dinsdag 22 december 2020

Nordhorn, dagje Duitsland

Op 13 april 2015 gingen wij een dagje toeren naar Duitsland. Onze vakantie naar Oostenrijk, die wij eerder die maand hadden gepland kon, omdat ik ziek was niet doorgaan, dus dit was dan toen ik weer aan de beterende hand was een leuk alternatiefje.

Sinds wij een auto hebben, hebben toeren wij regelmatig eens een stukje de grens over en in Nordhorn waren wij nog niet geweest. Vanuit Zwolle ben je er zo, maar wij vonden dit stadje, dat zich afficheert als waterstad toch minder boeiend dan bijvoorbeeld Meppen. En waterstad is natuurlijk relatief, in Nederland zijn vele tientallen steden, die meer met water verbonden en doorweven zijn dan Nordhorn.



Toch...wij hebben er ons wel even vermaakt hoor. Er is niet echt een historisch centrum. De Vecht stroomt er door heen met een kunstmatig watervalletje bij de watermolen Kornmühle bij het centrum. Echt geshopt hebben wij er niet. Wel lekker geluncht met een pizza op een plank bij Eiscafé Dolce Vita. 

Toen wij het in Nordhorn gezien hadden reden wij langs de grens terug richting het dorpje Uelsen, daar nog even geshopt onder andere in de Kik en een doe het zelf zaak en nog lekker koffie / thee gedronken met gebak bij Café Hooge Stroate. Wij moesten nog wel even om de hoek pinnen bij een bank, want in dit zaakje nur bar Zahlungen (alleen contant). Daarna met toch nog wat inkopen na een leuk dagje weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver