donderdag 28 januari 2021

Kuinre, 'ronde' sluis

Onze vaarvakanties in Nederland

De dag ervoor.

Dinsdag 27 juli 2004 met samen met dochter (10) en zoon (9), hond en kat met de boot op vakantie

Vandaag uiteraard een stuk saaier, maar goed dat kan ook niet anders na de spectaculaire tocht van gisteren. Rond 10 uur vertrokken wij vanaf de Marrekrite plaats in de Groote Brekken bij Sloten naar Echtenerbrug. Daar even boodschappen gedaan en op weg naar Kuinre.  Lastig sluisje. De sluiskom loopt rond en helaas de kant geraakt en wat verf eraf. Ik heb dat gelijk maar weer even met primer bijgewerkt. Verder is het trouwens wel een heel mooi oud dorpje, waar je met de boot 2x helemaal doorheen vaart, wij eerst in zuidelijke richting door de Tjonger (of Kuinder) en na de sluis weer in noordelijke richting door het riviertje de Linde.

Gevaren tot Ossenzijl en in jachthaven / camping de Kluft afgemeerd. Onze dochter maakte gelijk vrienden, leuk voor haar. Ze zitten nu bij de film in het recreatiegebouw: Scooby Doo the Movie.

Mijn zoon en ik hebben vanmiddag op de fietsjes nog even een krant gehaald bij de kruidenier in het dorp. Vervolgens hebben wij nog even in het centrum van Staatsbosbeheer gekeken. Dat was wel aardig, maar het leukst was dat we in de moerassige tuin voor dit centrum vanaf het plankenpad vlakbij een ringslang zagen.

136l.

Woensdag 28 juli 2004, 23 graden veel zon weinig wind

Heerlijk geslapen, we waren al vroeg op bed 11 uur. Vanmorgen na ’t ontbijt zijn mijn zoon en ik weer even bij de tuin van SBB geweest. Nu zagen wij de ringslang nog beter. Eerst zwom ie over ’t vijvertje, daarna kroop ie langs ’t steigertje het riet in. We konden ‘m goed bekijken. Ondertussen was onze dochter met haar vriendinnen nog even op de familieschommel geweest in de speeltuin van de camping.

Weer varen, van Ossenzijl, door de Wieden over de Belt naar Zwartsluis. Via het prachtige Scheepvaartgat door het Ganzediep, waar ik even geschoren ben naar en de kinderen hebben gezwommen, naar Kampen. We liggen in een jachthaven tegenover Kampen. ’t Water is hier super helder. De kinderen vissen hier lekker.  We hebben van 10 uur tot half 5 gevaren en zijn flink opgeschoten. 

Mijn lief schreef nog in het logboek: Al met al een lange dag, wel heel lekker, iedereen had tenminste weer een goed humeur. Het was heerlijk weer en onderweg konden we lekker op de punt zitten. Tijdens de tussenstop (scheerbeurt + zwemmen) in het Ganzediep was de kat nog even ontsnapt. Gelukkig hadden wij hem zo te pakken en nu houden we de deuren maar dicht. 

118l.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver