woensdag 6 januari 2021

Scheveningen, trouwdag

 27 juni 2015

26 Juni was onze trouwdag. Dit vieren wij ieder jaar met wat leuks een etentje, een uitje, of wat dan ook. De 26ste zelf zijn wij met onze kinderen uit eten geweest in Zwartsluis en vandaag gaan wij samen een dagje pierenwaaien.

Al vroeg namen wij de trein naar Den Haag Centraal. De bedoeling was om eerst even de stad in te gaan. Vanuit het station liepen wij via de Herengracht richting centrum. De stoepranden waren afgezet met dranghekken, er stonden terrasjes op de stoep. Een oud militair liep van een café naar het terras, zo'n 5 of 6 meter, ging zitten en uit hem ontsnapte een luid 'he he'. Vandaag was ook Nationale Veteranendag. Daar hebben wij niets mee dus...

Wij kuierden het centrum door Noordeinde en kwamen tegenover de Koninklijke Stallen op de Kortenaerkade. Hier had ik vroeger gewerkt in een grote kantoorflat. Ik zie dat deze gesloopt is en er is op dat moment een appartementencomplex in aanbouw.

 Kortenaerkade

Wij lopen een stukje de Piet Heinstraat in, Zeeheldenbuurt en dan rechtsaf de Barentszstraat in. Hier woonde ik in 1989, toen 'wij' elkaar leerden kennen. Toen een vrij lege woonstraat. Inmiddels hebben alle bewoners hun fietsen aan de lantaarnpalen gebonden. Wij steken op een gegeven moment de Laan van Meerdervoort over en komen bij het Vredespaleis uit. Net als vroeger besloten wij nu hier de tram naar Scheveningen te pakken.

 Vredespaleis

Onze feestdag, wordt een dagje strand. Het is rustig weer een graad of 20, da's dus best goed. Wij strijken eerst neer op een bankje bij een strandtent voor een lekkere koffie en gebak, het is feest. 

 koffie + pier

Na een uurtje, waarin wij ook nog een zoekactie van een rode helicopter zagen, gingen wij noordwaarts een strandwandeling maken. Broekspijpen opgerold, langs de meeuwen door het water van de vloedlijn. Heel lief schreven wij in het zand nog een liefdesverklaring en aan het begin van de middag besloten wij te gaan lunchen in een zaak in de Palace Promenade met uitzicht op zee. 

 liefdesverklaring

Na de lunch slenterden wij nog onder de pier en zuidwaarts richting haven.


De feestdag in Scheveningen sloten wij af 's avonds af in een Turkse pizzazaak aan de andere kant van de Palace Promenade met een pizza en een flesje Amstel 0.0% bier over datum. 

Dan weer de tram naar Den Haag Centraal en de trein naar huis.
Een heerlijk dagje aan zee en ook nog wat herinneringen opgehaald.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver