vrijdag 24 januari 2020

Koudum, familiebezoek

Onze vaarvakanties in Nederland

Het is 22 juli 2008 en wij zijn met zijn vieren en hond en kat met onze boot op vakantie

Vanmorgen waren we het vroegst van alle dagen van deze vakantie aan het varen. Om 11 uur waren wij al onderweg vanaf de Oudegaaster Brekken. Bij de containers aan ’t begin van het Gaastmeer hebben wij ons afval nog even gebracht en vervolgens naar Koudum gevaren. We gingen nog langs of eigenlijk dwars door het Skûtsjesilen parcours. Da’s zo’n prachtig gezicht al die vrachtboten met al die andere bootjes er omheen geplakt.

Gelijk na afmeren in het haventje van Koudum zijn wij even bij onze schoonzus op de koffie geweest en er was ook braderie in het dorp. Onze zoon (14) heeft er nog een mooi Dirk Kuyt Liverpool FC shirt gekocht. Onze (schoon)vader uit Hindeloopen kwam ook nog even langs en onze zwager/broer was vroeg thuis. Dus werd het erg gezellig.

Bij de familie hebben we mooi de was even kunnen doen, dus straks is alles weer schoon. Ook een voordeel van in de vakantie familie bezoeken.

23 juli 2008

Wij waren vanmorgen veel vroeger wakker dan wij hadden gewenst. De voorste buren van ons, 2 Grunniger boten waren nogal luidruchtig en onze hond kwam geheel spontaan terug van zijn eerste ronde, waarbij de keffertjes van die Grunnigers ook hun aandeel hadden. Bovendien deed onze kat op het verkeerde moment ook nog eens zijn drol in het zakje. Na ’t ontbijt met lekkere broodjes (het kakmoment van de kat) gingen wij maar even te boadskipjen bij de Poiesz en daarna naar onze schoonzus.

Met zijn allen (5) voeren wij daarna via de Indyk naar Hindeloopen, koffie en thee dronken wij onderweg. In Hindeloopen in de (nog?) niet gezellige binnenhaven, gingen wij aan de stroom, maar verlieten wij het schip voor het volgende familiebezoek. Dochter en zoon gingen lekker zwemmen in het IJsselmeer bij Ids. Later dronken wij nog even wat bij (schoon)pa en –ma.

Rond 5 uur ’s middags gingen wij weer richting Koudum. Onze schoonzus zetten wij af bij de brug bij de Koudumer koude kak buurt. Dat vond zij het eenvoudigst. Wij kregen toen ruzie met van zo’n kakker in een zwart geld boot die vond dat wij in hun ‘privéwater’ niet even iemand mochten afzetten.

Later staken wij het meer over en vonden wij een prachtig plekje op de Morra, prachtig uitzicht op Hemelum en Bakhuizen. Een aardige buurman in een oud Pypster skûtsje die mooi trekzak speelt en eindelijk eens buiten warm gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver