vrijdag 14 mei 2021

Hemelvaartsdag, eropuit

donderdag 2-6-2011

Het is 12 uur. We gaan zo slapen. Ruim 12 uur geleden kwam ik met de fiets naar de boot. Vast de bagage op z’n plek gelegd. Rond 12 uur kwam onze dochter (17)  en even later onze zoon (16) mijn vrouw en onze hond. Met mooi weer en nauwelijks wind gingen wij weg, richting Hasselt, Zwartsluis en daarna Giethoorn. Bijna een uur gewacht bij de sluis. Tegen vieren waren wij er. In Giethoorn hebben we niet zo heel veel meer gedaan, zitten op de tuinstoelen voor de boot. Hartstikke druk hier, wel gezellig. Lekker gegeten. ’s Avonds hebben de kinderen ijs gehaald in het dorp. Daarna gingen zij achter hun laptop, mijn lief en ik gezellig met een gekoeld biertje op de achterbank. Maar nu naar bed. Lekker koese.

vrijdag 3-6-2011

Vandaag een hele dag Giethoorn. Wij hebben lekker kunnen uitslapen. Nog even liggen met een boekje en daarna gezamenlijk ontbijten. Na ’t ontbijt de hond uitgelaten en op de fiets het dorp in naar de SPAR. 



Even de toerist uitgehangen. 


Weer naar de boot, lekker koffie drinken. Ik heb, mijn zoon op de fiets mee en ook de hond mee nog lekker een stuk hardgelopen, door het prachtige waterdorpje Dwarsgracht. Daarna borrelen en nog maar weer meer wandelen, onze zoon weer mee, maar onze dochter bleef aan boord, achter haar laptop.

Zo meteen maar even macaroni eten, het wordt wel wat. Ik zeg dat het goed komt. ’s Avonds wilden wij nog even het dorp in om een ijsje. Dat krijg je daar  ’s avonds dus niet. Alles weer dicht als de dagjesmensen weg zijn. Toen hebben wij maar gauw weer een koud biertje genomen aan boord. Ook lekker!

zaterdag 4-6-2011

Vanmorgen heel vroeg gewekt doordat de buurman een zware motor startte. Het leek wel of ie de onze startte. Dus kwart over 8 was alles wakker. We hebben toen maar gelijk ontbeten. 10 uur waren wij al klaar voor vertrek.

Terug hadden wij gelijk de sluis mee en wij hebben vlot door kunnen varen. Rond half 2 waren wij weer terug in Zwolle. Nog even aan boord geluncht en zo gaan we weer naar huis.

Zomaar weer om, een paar dagen vrij.


Op Hemelvaartsdag wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, zijn Vader in de hemel, negenendertig dagen na zijn opstanding uit de dood. De viering is onderdeel van de paascyclus en daarin telt Hemelvaartsdag als de veertigste paasdag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver