woensdag 7 april 2021

Posbank, wandelen, picknick, 7 graden

 Op deze frisse maartse maandag, voor ons een vakantiedag besloten mijn lief en ik samen een dagje eropuit te gaan. Mijn lief pakte de auto, de hond op de achterbank en lekkers voor de lunch en 2 stoelen achterin, want de horeca is dicht en eropuit.

Wij besloten weer eens een mooie rit langs de IJssel te maken, grotendeels over de winterdijk van Zwolle, via Wijhe en Olst naar Deventer. Daar besloten wij de IJssel nog verder naar het zuiden te volgen. Verderop verdween de IJssel steeds meer uit het zicht, via Gorssel reden wij naar Zutphen, daar staken wij de IJssel over, Hoven door, lang Brummen, Leuvenheim, Spankeren, Dieren, waar wij weer een stukje langs de IJssel gingen, door via Ellecom naar De Steeg en daar zagen wij de Posbank op de borden staan. Op deze stuwwal waren wij nog nooit geweest en ik had al eens uitgesproken deze heuvel te willen bezoeken. Dus op naar de Posbank.

Ook al was het maandag en maar een graad of zeven, in het heidegebied op de helling was het behoorlijk druk met wandelaars. Wij besloten met de hond een wandeling door het bos te maken op de Posbank in Nationaal Park de Veluwezoom. Door het nog winterse bos, waar het zomers vol met varens moet staan op de bodemlaag liepen wij een eind de heuvel af. Wij hebben een anderhalf uur gewandeld en kwamen ook hier toch best wel veel mensen tegen.

Terug bij de auto gingen wij lunchen. Wij hadden zondag visite gehad en nog allerlei lekkers over, salades, wij hadden knäckebröd mee, broodjes, koffie en sinaasappelsap en hebben heerlijk geluncht voor de auto met uitzicht van de Posbank af. Wij koelden wel behoorlijk af ondertussen.

Na de lunch bracht ik het afval nog even naar een afvalbak en vervolgens na nog wat over de heide kijken kropen wij weer in de wagen en reden wij in de andere richting als hoe wij gekomen waren de Posbank weer af, een mooi bijna On-Nederlands ritje.

Vervolgens reden wij dezelfde route weer terug richting Zutphen, maar nu bleven wij aan de westelijke oever van de IJssel, via Voorst, De Hoven tegenover Deventer, Terwolde, Welsum, Vorchten, Marle en Werven hadden wij weer prachtig uitzicht over de IJssel, dan op Wapenveld aan en via Hattem reden wij weer naar Zwolle. Wij waren al een heel eind in de middag. Een vakantiedag in Corona-tijd.

Uitzicht vanaf de Posbank 22-3-21

Beeld 'Koningin op de fiets' van Daphné du Barry 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver