vrijdag 16 april 2021

De Marshoek, relaxen in de Vecht

Zaterdag 3 september 2005

Rond 12 uur gaan varen, de Vecht op. Prachtig mooi, maar nergens aanlegplaatsen. We zijn tot de sluis (Vechterweerd bij De Marshoek) gevaren en toen terug, om toch ergens langs de kant een mooi plekje te vinden. Na 3x proberen lukte het mij om op de kant te komen. Best een gedoe om de boot hier vast te leggen. Maar we liggen nu wel super vrij.  Eerst nog moeilijk doen om de hond uit te laten. Van en aan boord ging lastig met een hoogteverschil van  2 meter en wij lagen voor anker 2 meter uit de kant vanwege de keien in de oever. Maar gelukt. Daarna lekker in de zon achterop de boot en wij hebben ook nog gezwommen in ondergoed. Super! 

En de natuur hier is prachtig, blauwe reigers, bruine kiekendieven, torenvalkjes, ooievaars en het tilt op van de kieviten die bijna aan hun najaarstrek beginnen.

’s Avonds luisterden wij naar de Alpenjager uit Dedemsvaart op 95.5FM.

Zondag 4 september 2005

Wat hadden wij een wonderschoon plekje. Menigeen keek met een jaloerse blik. Beide weer lekker in ondergoed geluierd op het dek. Soepje gegeten en daarna in heerlijk rustig tempo terug naar huis. Alles weer netjes en schoon achtergelaten. En op naar de haven. Zo thuis nog lekker luieren en dan vol frisse moed weer aan het werk en de kinderen naar school, want dit weekend betekende ook einde schoolvakantie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver