maandag 19 april 2021

Harculo, IJsseloever

Vrijdag 16 april 2021 besloten mijn lief en ik nog even een stuk met de hond te gaan wandelen. Deze keer eens niet naar Molecaten, De Leemkule of Heerde, waar wij al zo vaak komen, maar langs de IJssel in Zwolle Zuid bij Harculo. Vlak bij de oude elektriciteitscentrale waar niet heel veel meer van over is gingen wij lekker voorbij het pad onder achter de dijk wandelen.

Op de dijk was het druk, aan de voet van de dijk kwamen wij maar een enkeling tegen. Onder andere een man met een grote Rottweiler, waar onze hond zich nog heerlijk een kwartiertje mee heeft uitgeput.

Wij liepen verder tussen de Kolenhaven van de centrale en de kok naar  Óp de Punt. Ganzen en kuifeendjes zwommen in de haven en het uitzicht over de IJssel in beide richtingen is hier prachtig. Wij waadden helemaal door het water, nadat ook onze hond dat al gedaan had, naar het uiterste uiteinde van de dam, natte gympen, maar die waren alweer droog voor we thuis waren.

Na een halfuur liepen wij weer terug bovenlangs de IJsseldijk deze keer. Op het ooievaarsnest 'Stork's nest' in het Oldenelerpark stond een ooievaar heerlijk te klepperen. Verder was het druk met reigers in de vijver aan de stadskant van de dijk. 

Daarna weer naar huis...


Visplek Op de Punt

uitgang Kolenhaven, IJssel richting Wijhe

Visplek Op de Punt IJssel richting Zwolle


Kolk achter de Kolenhaven

Een paar uur later promoveert SC Cambuur :)

...koffie en voetbal, ESPN 2 aan SC Cambuur, mijn favoriete club tegen Helmond Sport. Cambuur kan vanavond voor de 4e keer in zijn bestaan promoveren naar de eredivisie en ondanks dat ze op 0-1 achter komen winnen ze met 4-1. Het feest kan beginnen. Helaas mag er nog niet met publiek gevoetbald worden, maar duizenden supporters kwamen aan het eind van de wedstrijd bijeen op het Cambuurplein en gaven dit officieuze promotiefeestje dat een dag later toch officieel werd na de nederlaag van Almere City een geweldige sfeer. Mooi dat zoiets ondanks Corona en avondklok in Leeuwarden toch gevierd kan worden!

Deze avond is het begin van een weekend dat niet meer stuk kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver