zondag 30 juli 2017

Herrenberg - Torenvalk

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

Uit het hotel in Herrenberg, versuft in het grind kwamen wij hier dus al een roofvogel tegen, valkje.

Later hadden wij de Schlossberg beklommen. Daar zagen wij meerdere roofvogels vliegen en spotten wij deze torenvalk in een boom. Leuk!
De torenvalk (Falco tinnunculus) is een vogel uit de familie van valken (Falconidae). De volwassen vogel is 30 tot 38 centimeter groot.  Het mannetje heeft een grijsblauwe kop en nek, een roodbruine rug en vleugels met donkere vlekken. De staart is blauwachtig grijs en heeft een zwarte eindband. Het vrouwtje is identiek aan het mannetje, maar heeft een bruine kop en nek, dwarsbandjes op de rug en vleugels en een bruine staart.
Het voedsel bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren en insecten, bijvoorbeeld muizen en kevers. Ze zijn in staat urinesporen van muizen te detecteren. Hierdoor kunnen ze snel populaties van muizen vinden en bejagen.
Het gehele jaar komen torenvalken in een groot deel van Europa voor, waaronder Nederland en België. In Scandinavië en Noord-Rusland zijn de dieren alleen in de zomer aan te treffen. Ze komen voor op allerlei plaatsen, van weilanden en bosranden tot ook in steden. De dieren zijn vaak te zien langs autowegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver