dinsdag 24 november 2020

Lemele, even naar de Lemelerberg

Woensdag 14 oktober 2020, wij hebben de camper allang weer ingeleverd, maar deze week nog wel vakantie. Wij zijn eigenlijk ook precies op tijd geweest. Zowel in Nederland als in Duitsland worden de mogelijkheden tot recreëren weer steeds beperkter. Gisteren hebben Rutte en De Jong weer hun twee wekelijkse spreekbeurt gehouden en morgen gaat de horeca weer dicht.

Vandaag genieten wij er nog lekker van. Wij rijden een mooie route binnendoor van Zwolle naar de Lemelerberg. De hond hebben wij vanzelfsprekend mee. Zij ligt in haar eigen gordeltje op de achterbank. Er zijn meer mensen op het idee gekomen deze morgen de natuur in te gaan. Maakt niet uit. Wij lopen niet de standaard route maar lopen iets verder over de ruigere paden richting Archemerberg en dan linksaf over de heide weer terug. Even zitten bij een bankje en van de omgeving genieten. Er groeien in deze omgeving nog mooie oude jeneverbessen en er staan vele mooie paddenstoelen, o.a. vliegenzwammen en stobbezwammen.

Lemelerberg

Lemelerberg

Vliegenzwam

Stobbezwammen

Op de terugweg speelde onze Mechelaar pup van 4 maanden nog even met een veel grotere en zwaardere hond. Van dat stel had de vrouw de hond vast aan de riem. Maar helaas op een gegeven moment trok haar hond haar omver, jas vies, wij weer verder.

Na een uur wandelen kwamen wij bij het restaurant vlakbij de parkeerplaatsen. Hier stond een mooie tent over het terras. Gelukkig waren zij vandaag nog wel open. Wij genoten hier beiden van een heerlijke apfelstrudel met slagroom en een grote koffie. Ook het meisje dat ons bediende vond het maar gek, dat zij morgen weer dicht moesten. Kijk toch zelf. Ruimte zat voor een ieder om hier even wat te eten of te drinken.

Terras op de Lemelerberg



1 opmerking:

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver