maandag 10 januari 2022

Washington (Warren County), Independance Day

Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

Vrijdag 3 juli was voorbij en het werd 4 juli.

Vier juli is in de Verenigde Staten van Amerika de Nationale Feestdag: Independance Day. Merk je daar veel van? Viel wel mee, op de FM radiostations werd je er constant mee geconfronteerd. Overal hangt de vlag uit, verder gaat het leven zijn gang.

Wij gingen samen met onze 2 nichten en een vriend eropuit. Weer naar het huis waar Mike met een aantal medestudenten woonde. Ooit een mooi huis, nu een wat verwaarloosde oude gribus. Er was een hottub op de veranda, die wij niet hebben gebruikt, maar in het zwembad in de tuin hebben wij heerlijk gezwommen. Wij aten er pasta met zijn allen en Mike maakte kennis met de literpot sambal, die wij in een Amersfoortse toko hadden gekocht en voor onze Amerikaanse familie hadden meegenomen.

's Middags gingen we honkballen. Dat was aan ons als Nederlanders van buiten de randstad niet echt besteed. Vroeger op school deden wij het wel geregeld met gym, maar over het algemeen is het maar een passief en trage sport. Geef mij maar een potje voetbal of basketbal.


's Middags gingen wij weer terug naar ons logeeradres en de avond reden wij met onze tante naar Washington. Niet de hoofdstad van de VS, maar een van de vele andere plaatsen in de VS, die naar de eerste president van de Verenigde Staten was genoemd. Washington Warren County in New Jersey.

Daar was vuurwerk ter ere van Independence Day. Wij op een plaid in het gras kijken met zijn drieën. Tsja, wij Nederlanders zijn wel wat vuurwerk gewend, met oud en nieuw en zo. Wij vonden het niet spectaculair. Wij hebben ons vermaakt.

Het buiten de deur eten, wat wij bijvoorbeeld op 5 juli deden, gaat echt anders dan bij ons in Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver