maandag 31 januari 2022

Luxemburg, in de regen

 Zaterdag 22 juni 1991, 8e vakantiedag (met zijn tweeën op vakantie met een tentje naar de Ardennen). Volg deze link voor de 7e dag.

Vandaag begon de dag stralend, lekker buiten gegeten, gedoucht en toen zouden we naar Wiltz gaan, inkopen doen. Op het station van Kautenbach aangekomen, bleek dat de trein naar Luxemburg eerst kwam, dus je kan wel raden waar wij naar toe zijn gegaan.

In Luxemburg-Stad aangekomen, inkopen gedaan en wat gewinkeld, een vieze pizza in de Pizza-hut gegeten en mijn lief wist na wat omzwervingen, de weg wel weer naar het station...

Ja wij wandelden lekker rond door de stad, alles werd in gereedheid gebracht voor de Luxemburgse nationale feestdag, de volgende dag 23 juni. Het was deze zaterdag verder redelijk rustig in de Luxemburgse hoofdstad.


Zo kijk je vanaf de brug de benedenstad in

...Wij zouden dus terug naar het station. We waren bij de kazematten en mijn lief wist de weg wel. Wij hebben bijna de hele stad doorgelopen. Eerst langs een weg en allemaal steegjes helemaal naar beneden. Wij waren echt door de regen in de benedenstad aan het dwalen. Maar het station is boven, langs een brouwerij en via een weg op de helling weer naar boven. Onderweg begon het verschrikkelijk te plenzen, maar we konden nergens schuilen. Boven langs een hoog gelegen leegte met een sportcomplex en het onweerde

wachten en schuilen in een bushalte

Uiteindelijk kwamen wij toch weer wat in de bewoonde wereld. Daar stond ook een bushalte. Even schuilen, toch maar weer verder. Een kilometer verder stond een oud vrouwtje maar wel (lelijk) opgemaakt bij een buspaaltje, toch maar de bus genomen, want dat adviseerde ze ons. We waren alweer ruim voorbij het station toen wij uitstapten, och een leuke rit voor maar 2x 30 Lfr. En hier zijn wel leuke winkeltjes. Ik kocht een frans-talig t-shirt van Bart Simpson en mijn lief mooie nieuwe schoenen voor weinig geld.

 Dorstig bij het station aangekomen, daar eerst wat gedronken. Daarna gingen wij kijken wanneer onze trein zou vertrekken, maar die was natuurlijk net vertrokken., moesten we nog meer dan een uur wachten. Thuis gekomen was het inmiddels droog geworden, maar onze was die nog buiten hing niet.

Morgen dag 9.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver