maandag 17 januari 2022

Spineux, wandeltocht

 Zondag 16 juni 1991, 2e vakantiedag (met zijn tweeën op vakantie naar de Ardennen)

Hoe was de eerste dag

Vandaag de eerste volle dag zonder te reizen. Wij zijn lekker vroeg opgestaan en hebben lekker veel ontbeten. Nog zelfs een blikje vis opengemaakt voor op brood en natuurlijk koffie en thee. Na het ontbijt zijn wij even naar het dorpje Grand Halleux geweest, want daar zijn op zondagmorgen de winkels open tot 12 uur. Onze voorraden hier in ons tentje slinken snel. 

Daarna hebben wij besloten het beekje te volgen. Dit liep uit de hand want op een gegeven moment konden wij het beekje niet meer volgen. Dat werd ons door de rotsen en wildernis onmogelijk gemaakt.

Boven aan de weg zagen wij een plaatsje op een kilometer afstand en een bordje, dat een panorama-uitzicht bood, dat besloten wij te volgen en dat werd een steile klim omhoog van plusminus 9 kilometer en daarna weer afdalen zo'n 8 kilometer. Toch werd dit een prachtig tochtje en bij de tent aangekomen hadden wij reuze honger en hadden wij ravioli gegeten en gebarbecued wat even heerlijk rustig was.

Ja wat waren de koeien tijdens onze wandeltocht nieuwsgierig. Eerst stond er een, toen 2, nadat wij 2 klokhuizen hadden gegeven en nog even bleven zitten, dus heel veel. Ja het hele weiland zat ons te begluren.

Route van 17 km lange wandeling. Camping Les Neuf Pres; langs de Salm naar de autoweg naar Trois Ponts, via Route Panoramas door het dorpje Spineux, langs de koeien door een bos en dan rechtsaf bij een grote barbecue plaats. Weer terug via het piepkleine dorpje La Vaux en weer terug naar Grand Halleux ter hoogte van de kerk, toen weer naar de camping.

Helaas ging mijn lief door haar enkel en krukte daardoor nog zo'n 5 dagen.

De rest van de dag zijn wij wat bij de tent gebleven en hebben wij op een flipperkast gespeeld in de kantine. Nou die flipperkast was net een kermisattractie, erg leuk en vermakelijk.

's Avonds eerst een bakje koffie en thee achter de tent en toen.. wij gingen naar de kroeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver