woensdag 10 november 2021

't Zand, midweekje Noord-Hollandse kust

 Deel 1 midweek Groote Keeten

Voor het eerst in drie jaar vertrokken wij op 25 oktober weer voor een paar dagen naar de Noordzeekust in de omgeving van Callantsoog. Wij vertrokken aan het eind van de morgen en arriveerden een uurtje later in Sneek. Tussen Heerenveen en Sneek hadden wij al besloten, dat het tijd was voor een maaltijd. Wij waren al wat flauw en in de motregen is het niet heel fijn rijden. Wij besloten, omdat het toch langs de snelweg ligt, om bij Van der Valk in Sneek te eten.

Van der Valk Sneek

Omdat wij onze hond bij ons hadden gingen wij eten in het café, waar de grote edelhertenkop aan de wand hangt. Om 's avonds niet meer te hoeven koken kozen wij voor een warme maaltijd. Ik heb heerlijke kabbeljouw met groente en patat gegeten en erbij een 0.0 tapbiertje. Heerlijk.

Na ons maal, hebben wij de hond nog even nabij het restaurant uitgelaten en vervolgens zijn wij weer in de auto gestapt en vervolgden wij onze route richting Afsluitdijk. Deze is anno 2021 nog steeds in verbouwing en hier reden wij niet  erg snel overheen.

Rond half drie bereikten wij het dorpje 't Zand. Hier maakten wij nog een stop bij De SPAR. In deze supermarkt ging ik even naar binnen om nog wat boodschappen te halen voor de avond en het ontbijt morgenvroeg. Weer instappen en mijn lief rijdt het dorp door over het mooie smalle bruggetje over het Noord-Hollandskanaal en daarna ben je ook zo in Groote Keeten. Waar ons huisje op een vakantiepark staat.

Brug 't Zand

Inchecken. Bij het huisje aangekomen bleek, dat ze het nog aan het reinigen waren. Dit ondanks het ruimschoots na drie uur was. Nou ja. Geen ramp, eerst nog maar even met de hond wandelen. Ons huisje was veel eenvoudiger dan het huisje 5 jaar eerder op het zelfde park, maar het stond wel op een fijne plek. Helemaal achteraan op het park, liepen wij in een paar minuten naar het dorpje Groote Keeten, de duinen en de zee. Dit deden wij ook gelijk aan het begin van de avond, vlak voor het donker werd. Deze week was het tenslotte nog zomertijd.

De dinsdag waren wij niet erg laat wakker. Bij de eerste ronde nog voor ons ontbijt, kwam de zon mooi op boven Groote Keeten, terwijl wij het strand op liepen, mooi licht over de duinen.

Zonsopkomst in Groote Keeten

Door de duinen liepen wij door naar het strand. Voor de tweede keer in deze vakantie. Heerlijk uitwaaien aan zee.


De duinen met op de achtergrond vuurtoren de Grote Kaap

Strandpaviljoen 't Klavertje Vier

Een fris schuimende Noordzee

Na deze eerste heerlijke wandeling liepen wij terug naar ons huisje om eens heerlijk te ontbijten.
Plannen maken voor vandaag?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver