dinsdag 22 december 2020

Schoorl, klimduin

Zondag 30 oktober 2016, fijn een paar dagen eropuit in de Kop van Noord-Holland. Huisje bij Groote Keeten tussen Callantsoog en Julianadorp gehuurd en lekker de plekken in de omgeving verkennen en uitwaaien aan de Noordzee en in de duinen.

Deze zondag waren wij lekker actief, onze hond was mee en na de strandwandeling in de duinen tussen Groote Keeten en Callantsoog reden wij eerst naar Schoorl. Allebei waren wij vroeger in de zeventiger jaren op schoolreisjes van de lagere school wel in Schoorl op het Klimduin geweest. Ik twee keer. In die tijd als jonkje van een jaar of 10 was dat toch de hoogste berg die ik beklommen had. De sokken lieten wij aan de voet van het duin in de schoenen achter en blootvoets liepen wij door het mulle zand naar boven, dat ging best zwaar. Daarna op volle snelheid weer naar beneden. Soms ging er wel eens iemand op zijn bek. Ik gelukkig niet.



Nu als volwassenen, viel het klimmetje omhoog best mee. Gewoon schoenen aan en toch vlot boven. Maar leuk is het nog steeds. Na het klimmen, dalen en kuieren hier maar een lekker een koffie op het terras aan de voet van het Klimduin. 



Vervolgens weer terug naar de auto, richting zee, want dit duin ligt niet aan zee. Dadelijk lunchen in Callantsoog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver