woensdag 30 december 2020

Koningsbuurt, gek van een havenmeester


Wij zijn met zijn vieren op vakantie met onze boot, onze kinderen zijn 10 en 11, in Dongjum  

 7 augustus 2005

Bij het café in Dongjum hebben wij vanmorgen een verjaardagskaartje voor mijn zwager op de brievenbus gedaan, het café van de tv-serie Baas Boppe Baas. Rond kwart over 11 vertrokken wij richting Franeker. Te laat voor de lunch. De bruggewipper heeft pauze. Maar dat kwam wel goed uit. Wij konden even stroom pakken in Franeker en alles weer even opladen.  Rond half 3 gingen wij weer verder. Wij deden nog even de passantenhaven aan om de wc te legen en water in de jerrycan te doen. Daarna onderweg naar Harlingen. ’s Avonds zijn wij gezellig bij mijn neef, zijn vriendin en dochter langs geweest, die vlak bij de haven waar wij liggen woonden. Mijn neef heeft daarna ook onze boot nog even bekeken.



8 augustus 2005 

Vanmorgen om half 9 werd in Harlingen de rust wreed verstoord. De lomperik van een havenmeester riep ons wakker, of wij al liggeld hadden betaald. Nou dat hadden we al, de avond ervoor aan zijn knecht. De faciliteiten bij deze haven in het Van Harinxmakanaal waren ook nog eens nul. Je kon er nog geen asvatzak legen!

Na het ontbijt gingen wij even gezellig op visite bij mijn favoriete tante met zijn vieren, die ook al visite had van twee kennissen en een kleindochter om op te passen. Daarna gingen wij lekker nog even naar het strand, Waddenzee en Aldi. Wij (papa, mama) op skeelers, beide kinderen (dochter, zoon) op vouwfietsjes....

Straks naar Welsrijp


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver