donderdag 25 juni 2020

Winkelen en lunchen in Den Burg

Het was een leuk ritje door het glooiende landschap van Oudeschild naar Den Burg. Jaren geleden waren wij hier al eens geweest met ons vorige bezoek met de kinderen naar Texel. Het dorp Den Burg komt op mij over als een klein Hollands stadje met best veel voorzieningen, bouwmarkt, voortgezet onderwijs bioscoop en best veel winkels in een mooi rondlopend centrum.


Onze auto hadden wij geparkeerd op de parkeerplaats vlak bij de Albert Heijn. Parkeergeld betaald. Ruim de tijd ingeschat en het centrum door. Wij keken bij souvenir- en kledingwinkels, kochten nog wat bij de Action, bezochten het Kruidvat en appten nog even een foto van een king size lego-poppetje in Feyenoord-tenue naar onze zoon. Ook bezochten wij boekenwinkel Nauta en in deze vakantie heb ik best veel gelezen, o.a. het hier gekochte Smeltend IJs en Erfschuld van de IJslandse schrijver Arnaldur Indridason, twee mooie verhalen.


Tijd om te gaan lunchen, in onze rondgang door het dorp leek het terras van Brasserie de Lindeboom ons best oké! Het is corona-tijd, maar behalve dat wij even ons telefoonnummer achter moesten laten bij wc-bezoek ging het verder gelukkig redelijk normaal aan toe.Ik heb een heerlijk bruin broodje met lamsvlees gegeten. We moesten er even op wachten, maar het was zeker het wachten waard. Ondertussen zat er aan het tafeltje naast ons een stel met een man die alles van commentaar diende te voorzien. In het begin is het best leuk om even een praatje met de lui aan het tafeltje naast je te maken, maar het ging maar door. Uiteindelijk keken wij maar gewoon zoveel mogelijk weg en verlegde de man luidkeels zijn aandacht maar naar mensen die nieuw op het terras arriveerden. Ach je hebt ze ertussen.

Daarna was het tijd om naar de Albert Heijn te gaan voor nog een paar vergeten boodschappen. En de parkeerkosten nog even te verlengen met een half uurtje. Onze tijd was ruimschoots om Met o.a. lekkere worteltjescake reden wij weer naar De Koog.

Inderdaad van het braaksel van onze hond vonden wij niets meer terug. De zilvermeeuwen hadden alles opgegeten.

Morgen alweer de laatste volle dag op Texel...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver