woensdag 24 juni 2020

Woensdag naar Oudeschild

Onze derde vakantiedag op Texel begon met nog beter weer dan de beide dagen ervoor die ook lang niet slecht waren. Na het al gebruikelijke eerste rondje in het bos De Dennen hebben wij heerlijk ontbeten in ons huisje, en daarna weer naar het strand. Hond mee en naar Paal 17.


Daar een stuk langs het strand gelopen, schoenen uit en ook de zee in. Wij hadden geen zwembroek mee, maar lieten ons nu in tegenstelling tot vier jaar geleden in Denemarken hierdoor nu wel tegenhouden. Dus deze keer alleen pootje baden. Daarna even de benen op laten drogen op een bankje bij Paviljoen Paal 17.

Opgedroogd weer naar het Kustpark gereden. Daar maar even geweest koffie gedronken. Ondertussen gaf de hond over in het gras voor ons huisje. Hij belette de meeuwen het op te eten. Echter voor wij vertrokken (zonder hond) voor ons volgend uitje zei ik al, als wij straks terugkomen, vinden wij van die kots helemaal niks meer terug. Toen zijn wij het eiland overgestoken naar Oudeschild, het vissersdorp aan de Waddenzeekust. Een heel andere sfeer, dan in de duinen, maar ook erg leuk!


Wij hebben hier even lekker op de Dijk gezeten en dit filmpje gemaakt, wij kregen ongevraagd wat foto-adviezen van een man die met een gigantisch fototoestel ons een paar keer voor de voeten liep. Na de dijk nog even langs de haven gelopen die in het verleden een belangrijke rol speelde bij de bevoorrading (van drinkwater) van koopvaardijschepen die voor dit dorp voor anker lagen alvorens zij de grote zee opzeilden.

Wij reden over de stuwwal 'De Grote Berg' richting Den Burg om nog wat te winkelen en... lunch!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver