donderdag 17 augustus 2017

Brambrüesch, weer omhoog

Onze reis naar Zwitserland  vrijdag 14 juli 2017

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

's Ochtends hadden wij in Chur de stad bekeken en wat gewinkeld. Nu rond het middaguur wilden wij wel weer eens een berg op. Naar de Bergbahnen Chur (Brambrüesch) vlak bij het centrum gekuierd en kaartjes gekocht. Eerst gingen wij met een grote gondel waar ook fietsen in gingen naar het station Känzeli halverwege. Daarna gingen wij met kleinere gondels nog tot zo'n anderhalve kilometer hoogte. Daar aangekomen eerst eens rondkijken, waar wij nu weer eens waren aanbeland, genieten van de uitzichten en de bewolking, jawel. Het miezerde zo nu en dan, maar wat maakt het uit. Wij gaan wandelen.

Zoals overal in Zwitserland, staan ook hier mooi routes aangegeven, maar wij starten gewoon met lopen hier in de Alpen. Al binnen een paar minuten zagen wij een mooi stukje wild / natuur: een steenuiltje op een paaltje vlak bij het pad.

Wij kuierden verder en zagen op een gegeven moment zelfs nog wat sneeuw in de verte op ruim 2 kilometer hoogte in juli. Na een uurtje lopen kwamen wij bij een restaurantje de Edelweisshütte op ruim 1700 meter hoogte. Grüezi! Er liepen wat soldaten op oefening voorbij, maar het terras was verder leeg.

Wij hadden zin in wat. Het werd friet, alcoholvrij  bier en 2 braadworstjes. Wij waren dus de enige klanten op dat moment. Speciaal voor ons werd de bijpassende (volks)muziek opgezet, door de aardige uitbater. (Ik vermoed, dat ie na ons vertrek gewoon de muziek uitzette, of de gewone radio aan), maar wij hebben daar lekker gegeten. Wij vroegen hem nog hoe wij verder konden zonder dezelfde weg terug te gaan. Hij legde ons dat keurig uit, een eindje verderop legde een al oudere vriendelijke Zwitserse ons dat nog eens netjes uit.

Wij verder, leuk! Op een gegeven moment liepen wij over een smal modderig spoor door het hellingbos. Toch liepen wij (gelukkig) goed en kwamen wij uiteindelijk weer bij het beginpunt uit. Wij hadden (bleek achteraf) de Brambi-route gelopen (zeg maar de kinderroute ;-)

Nog wat bij het beginpunt rondgewandeld en een praatje aangeknoopt met een pas gepensioneerde man, die nu op de berg woont, maar voor zijn pensioen in de stad beneden. Hij heeft een dochter en Nederlandse schoonzoon in de Betuwe.

Uiteindelijk, weer terug naar het dal 'gevaren' en nog wat boodschapjes in de Aldi in Chur gedaan. Wat lekkers voor onderweg. 's Avonds weer genoten op ons balkonnetje en plannen maken voor de volgende dag die ons ook in Liechtenstein zou brengen.




Meer over en vanuit Brambruesch staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver