donderdag 22 augustus 2019

Mannheim, extra overstap


De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Via Arnhem, met een overstap in Frankfurt am Main Hauptbahnhof, zouden wij naar Basel Baderische Bahnhof gaan. In het centrum van het stadsdeel Klein Bazel hadden wij al een hotel geboekt.

Eerst reden wij met de intercity naar Arnhem. Wij hadden daar nog even pauze voor wij konden overstappen op onze trein met twee gereserveerde stoelen in de tweede klas. Het is toch net even anders, dan in een gewone binnenlandse trein, waar je op de eerste de beste twee lege stoelen neerploft. Onze stoelen gevonden en onze internationale treinreis begon. Nederlandse jeugd zat even verderop gezellig te quizzen in de trein, tot ze in Düsseldorf uitstapten. Dat was wel lekker levendig.

Op een gegeven moment werd omgeroepen, dat onze trein, die ook al wat vertraging aan het oplopen was, niet naar Frankfurt am Main Hbf zou gaan, wegens een ongeluk daar.... Wij zouden al in Frankfurt Flughafen moeten overstappen en daarna nog eens in Mannheim Hbf. Het wordt dus nog net even anders en improviseren (?).

In Frankfurt Flughafen stapten wij dus over. Hier in een trein waarvoor wij geen plekken hadden gereserveerd. Gelukkig vonden wij toch nog twee lege plekjes en in Mannheim stapten wij alweer uit.


Hier konden wij even later in trein naar station Bazel Bad Bf stappen. Maar dat is handig. Dit was gewoon de trein die wij gereserveerd hadden. Wij konden een man die niet gereserveerd had van onze stoel sturen en in ICE vaart ging het verder naar Bazel in Zwitserland. Een dag later lazen wij pas in een gratis krantje op het Bazelse station, wat er in Frankfurt, die middag er voor was gebeurd. Diep triest.

Affijn, goedgemutst na deze treinrit konden wij Bazel gaan verkennen na het inchecken in ons hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver