dinsdag 21 mei 2019

Aschaffenburg, feestdag

Een weekje Tirol

In april waren mijn zoon, vrouw en ik heerlijk een weekje naar de Alpen, onze dochter paste in haar flat op onze hond, was die ook op vakantie. Die ochtend vertrokken wij uit Flintsbach vlakbij de Tatzelwurm waterval.

Na vertrek uit het eigenlijk best wel leuke hotelletje, waar wij die avond ervoor ook heerlijk hadden ontbeten, zochten wij de snelweg op, om weer een heel eind naar het noorden te rijden, zodat wij zaterdags weer thuis zouden zijn. Het is Goede Vrijdag. Op Goede Vrijdag in Nederland ga ik meestal gewoon naar mijn werk en daarna een lang Paasweekend. In Duitsland niet, daar begint het Paasweekend al op vrijdag, want ook Goede Vrijdag is hier een echte feestdag en op een feestdag in Duitsland is ook alles dicht!

Maakt niet uit, wel zit  bijna heel Duitsland op de Autobahn en onderweg hebben wij verschillende aanrijdingen gezien. Onderweg moet je dan ook een keer wat lunchen, naar een supermarkt gaat dus niet. Na het tanken bij een benzinestation in het niet eens zo kleine Erlangen vroegen wij, of wij ergens wat konden eten. De vrouw achter de kassa stond met haar mond vol tanden en wees ons op moeilijke wijze de weg naar een Burger King en wij moesten eigenlijk naar de wc, maar die daar was defect.

Uiteindelijk dachten wij, dan maar naar het benzinestation van de Aral aan de overkant. Daar konden wij fijn even een plas doen en scoorden wij een heerlijk broodje. en de meiden achter de kassa waren ook nog allervriendelijkst.

Weer verder met zijn drieën en ergens in de middag vonden wij ons hotel in de Aschaffenburgse wijk Erlangen. Auto daar in de kelder en inchecken. De al wat oudere vrouw achter de balie had het nog even over hoe goed het was dat Ajax Juventus had uitgeschakeld voor de Champions League. Toen liet mijn zoon zijn Feyenoord t-shirt maar even zien.

Later die middag zochten wij nog wat simpel vertier. Een wandeling richting het park Schönbrunn. Best een mooi park, maar Goede Vrijdag, iedereen hier heeft vrij en bijna alles is dicht. Alle inwoners naar het park, want die hebben vandaag verder ook niet veel te doen . Smoordruk bij de horeca hier. Gelukkig konden we verderop buiten het park nog heel goed terecht voor wat lekkers en een biertje.

Dat verderop was bij een heerlijke pizzeria bij een tenniscomplex, mijn vrouw en zoon pizza en ik vandaag een heerlijke lasagne met asperge en zalm. Een Schlappe Seppel erbij. Was het uiteindelijk een minder sensationele dag dan gisteren, maar wel echt geslaagd! Helemaal na het ijsje op het terras tegenover het hotel.

De andere ochtend ontbijten. Wij voelden ons wat bekeken. De man (vrouw van de vrouw van de balie neem ik aan) zat gedurende het hele ontbijt aan een tafeltje in de eetzaal en keek (loerde?) vooral over de laptop heen, hoe alle hotelgasten, zaten te ontbijten.

Uitchecken! Nog even langs de supermarkt Treff3000 aan het plein, het is gewoon zaterdag, dus die is open. Nog wat lekker mee voor thuis straks, ook een paar beugelflessen Schlappe Seppel bier.
Die hebben wij weer thuis heerlijk opgedronken op ons eigen terras. Het was tenslotte nog steeds geweldig weer!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver