vrijdag 17 mei 2019

Lermoos, Klettergarten

In april waren mijn zoon, vrouw en ik heerlijk een weekje naar de Alpen, onze dochter paste in haar flat op onze hond, was die ook op vakantie.

Wij hebben vandaag in een van de zuidelijkste puntjes van Duitsland al de lekker gewandeld in Hohenschwangau en Schwangau en zijn voorzien van de juiste sticker op de voorruit, de Oostenrijkse grens over gegaan. 

Voor de Rewe in Schwangau hadden wij al beslist dat wij naar een hotelletje in Lermoos te gaan. Wij konden er zo naar binnen, maar er was niemand en bellen bood geen soelaas. Er werd niet opgenomen. Jammer?

Ja en nee. Het is hier prachtig in dit dorpje op 1 kilometer hoogte en bij Moosles Klettergarten hebben wij heerlijk in de zon op een bankje gezeten. Ondertussen regelde ik telefonisch een ander hotel in een andere plaats in Oostenrijk. Achter ons stroomt de Riegebach en rechts van ons hadden wij uitzicht op de Zugspitze het meer dan 2900 meter hoge hoogste punt van buurland Duitsland. Een hotel in Landeck wil ons wel hebben.

Nog weer een klein uurtje de auto in in zuidwestelijke richting. Best leuk, dat wij toch even in dit zonnige dorpje waren, waar nog lekker werd (alpine) geskied.
Moosles Klettergaten

Zicht op de Zugspitze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver