donderdag 9 mei 2019

Oberaudorf Tatzelwurm waterval

Een weekje Tirol

In april waren mijn zoon, vrouw en ik heerlijk een weekje naar de Alpen, onze dochter paste in haar flat op onze hond, was die ook op vakantie. Eerder vandaag hadden wij de vesting in Kufstein Oostenrijk bezocht. Inmiddels zijn wij weer in Duitsland, Beieren.

Wij hadden ook nog het plan opgevat om vandaag de Tatzelwurm waterval op te zoeken. Op naar Oberaudorf. 
Oeps, de route die wij op de TomTom hadden ingevoerd, zou ons niet naar de waterval gaan leiden. Op gele borden in Oberaudorf stond aangegeven, dat de route geblokkeerd was. Dat was ook zo! Vanuit Oberaudorf zijn wij toen maar wat gaan proberen. Op een gegeven moment gingen wij heel hoog en stijl de berg op, in zijn een, de auto puffen. Mijn zoon vond het geloof ik wel stoer zo te rijden. Uiteindelijk besloten wij, dit gaat niet lukken. Even uitstappen, mijn vrouw achter het stuur en weer naar onder. Uitzichten ondertussen, waren prachtig.

Weer beneden gingen wij richting Flintsbach. Daar zouden wij ook gaan slapen. Via dit dorp, bleek, konden wij ook naar de waterval. Weggetje op, paar euro tol betalen en weer naar boven. Maar nu kwamen wij er wel!

Eerst boven de waterval lekker geluncht aan het water, want het was heerlijk weer. Vervolgens de waterval bekijken. Weer een leuk wandelingetje door de kloof. De eerste deze week, die toegankelijk was!
Er waren nauwelijks toeristen toen wij hier waren. Een prachtige waterval stort zich hier door een smalle kloof. Imposant! Een tijdje op het bruggetje onder gestaan. Hier nog even een praatje met een man met een hond uit Berlijn die hier in de buurt logeerde. Daarna nog een kop (oploskoffie) tussen waterval en auto en op zoek naar het hotel voor die nacht in Flintsbach. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver