vrijdag 15 november 2019

Warstein, Wildpark


Het is 12 augustus 2014 en voor het eerst sinds 2001 gaan wij in onze 'hoofdvakantie' niet met onze boot. Samen bezoeken wij met auto en tent 3 Duitse campings.

De laatste volle dag aan de Möhnesee. We worden al wat later wakker. Vanmorgen was ’t ook echt half 9 toen we opstonden. Ontbijten deden wij vandaag met een gebakken eitje, bolletjes en een knäckebröt, vers geperst sinaasappelsap en koffie, want die is met het water hier wel goed, thee niet zo. Na het ontbijt besloten wij toch maar naar Warstein te gaan. Heen omgereden via de snelweg en dan ver na Soest zuidelijk via de autoweg. Wij zijn Warstein door gereden en rechtstreeks naar het Wildpark gegaan. Dit is toch wel een mooi park.


Bergachtig en de rotsen van de druipsteengrotten. Herten, zwijnen, vossen en nog wat dieren liepen redelijk vrij in mooie weiden. De marters hadden wel een klein hok. Het wasbeertje liet zich het liefst uit zijn omheining bevrijden...
de wasbeer wil eruit

...en de lynxen lieten zich niet zien, maar al met al een mooi uitje.
Terug rechtstreeks de autoweg richting Möhnesee genomen. Onderweg boodschappen gehaald in een Lidl en bier in een andere supermarkt. Ook weer een Umleitung vandaag, hoog door een dorpje op een berg en nu via die andere brug bij Stockum terug naar de Südufer. Nog even gestopt bij een haventje, maar was niet veel, toen naar de tent terug.
vosje

Eerst heerlijk gelezen en geluierd, toen een wijntje. Gekookt op de tafeltennistafel, gebakken aardappeltjes en cordon bleu. Deze na een hele dag mooi weer in de regen in de tent opgegeten. Om een uur of 8 ’s avonds zitten de eerste spullen alweer in de auto voor de ‘verplaatsing’ naar Münster.

In het wilpark van Warstein zagen wij onder andere:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver