woensdag 19 september 2018

Omhuizen, de pergola

Onze tuin is aan de achterzijde omheind met een schutting van zo'n 1,80 meter hoog die op een balstenen muur staat. Het land loopt vanaf de dijk af en de achterzijde van onze tuin is even hoog als de voorzijde hoewel het pad aan de achterzijde een meter lager ligt, dan de dijk aan de voorzijde.

Kortom, die schutting is vanaf de erfgrens aan de buitenkant tot meer dan 2,50 meter boven de grond die niet van ons is. De schutting is op het muurtje, dat door een van de vorige bewoners gebouwd is, niet super stevig te bevestigen. Bij stormweer is het al een aantal keren misgegaan, dan woei de schutting deels om en dit hebben wij toen opgelost met  rondhouten paaltjes heen halve meter voor de schutting en die met de gammele schuttingpalen te verbinden. Het hielp deels, maar was niet mooi en de schutting stond aan de zuidzijde al snel weer wat uit het lood. Aan de oostzijde hebben wij het al eerder mooi opgelost, door een bankje van steigerhout tegen de schutting de bouwen en aan het uiteinde geeft een veranda goede steun.

Afgelopen weekend hebben wij ons schuttingprobleem hopelijk voorgoed, opgelost door een (vinden wij) mooie veranda te bouwen. op wat grotere afstand van de schutting. Het zelfde weekend heeft mijn vrouw een mooie schildering aangebracht op de schutting, want afgelopen zomer leerden wij van de tuinen in Frankrijk, dat wat extra kleur een tuin nog fleuriger maakt.

Inmiddels staat tegen een van de palen een mooie bosrank (clematis). Hopelijk gaat die binnenkort dit bouwsel mooi overwoekeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver