vrijdag 18 augustus 2017

Sankt Gallen naar het Peter und Paul Wildpark

Onze reis naar Zwitserland zaterdag 15-juli-2017

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

Wij hadden die ochtend al een tussenstop gemaakt in het vorstendom Liechtenstein en daarna reden wij noordwaarts langs de Rijn en Oostenrijkse grens door Zwitserland en bogen voor het Bodenmeer af in westelijke richting naar de rand van de stad Sankt Gallen. Wij zouden het Peter und Paul wildpark bezoeken.

Hier kunnen wij mooi de dieren spotten, die thuis hoog in de bergen thuis horen, maar die wij in de afgelopen week nog niet hadden gezien. Dit park ligt op een heuvel ten noorden van Sankt Gallen met enerzijds prachtige doorkijkjes naar het Bodenmeer en anderzijds een mooi uitzicht op de lager gelegen stad.

De toegang van het park is gratis en er is ook een restaurant. Typische zoogdieren uit de bergen kun je er zien: gemzen, steenbokken, marmotten, wilde zwijnen, maar ook hertensoorten als edelherten en lynxen. Echter net als een paar jaar daarvoor in een soortgelijk wildpark in Warstein liet de lynx zich niet zien.

Het wildpark in Warstein ziet er ook net wat 'wilder' uit dan het Peter und Paul Wildpark met zijn keurig gemaaide velden. Overigens het is toch heel leuk hier een uurtje zoet te brengen.

Voor de gemzen en ook voor de steenbok was er een mooie rots 'geboetseerd'. 


De alpensteenbok (Capra ibex) is een hoefdier uit de familie der holhoornigen uit het geslacht van de geiten (Capra). Steenbokken leven in open, rotsachtige gebieden in hooggebergten. Ze hebben een voorkeur voor ruige, zuidelijke hellingen met grasvegetatie.Onder de boomgrens, op subalpiene hoogten, worden ze alleen aangetroffen in open, zonnige bosgebieden met veel rotsen. Als de seizoenen wisselen trekken ze naar andere hoogten. Zo zijn ze tijdens strenge winters op lagere hoogten te vinden dan in de zomer en herfst .


Na dit bezoek aan het wildpark reden wij richting Sankt Gallen, om een hotel voor de nacht te zoeken.

Ook in het Peter und Paul Wildpark:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver