vrijdag 4 augustus 2017

Stein am Rhein - Eropuit!


Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

Onze tweede dag begon in Schaffhausen Zwitserland, met een gesplitst ontbijt. De enige keer in de vakantie sliepen wij de afgelopen nacht in een hotelletje zonder een eigen wc en douche. Er was een kleine douche/wc op de gang. Niet gevraagd hoeveel mensen daar gebruik van zouden maken. Wij gingen ervan uit, dat het om nog een stel ging in de andere kamer op dezelfde gang. 

Echter, toen ik naar het toilet wilde 's ochtends ging eerst de hele 'familie Von Trapp' mij voor en mijn vrouw en ik moesten dus nog wel een minuut of 40 wachten om naar wc en douche te kunnen.

Ontbijt deel 1 bestond uit een paar kant en klare stukjes knäckebröt die wij de middag ervoor bij de Coop supermarkt in de binnenstad hadden gekocht en een flesje sinaasappelsap. Gauw op pad. Bij de bakker hadden wij nog even een echt ontbijt gekocht. Hiermee en onze bagage wandelden wij terug door de binnenstad, tussen de wijnranken door de berg op. Weer door het  Munot kasteel, langs de atletiekbaan...
Twee stoeltjes en tafeltje uit de auto gepakt en voor het ontbijt nog even heerlijk echt ontbeten.
Na het ontbijt reden wij naar Stein am Rhein een eindje ten oosten van Schaffhausen waar de Rijn uit het Bodenmeer komt. Stadje met mooie historische panden, een hoge stadpoort met een grote klok, een berg met een kasteel, de rivier en het meer. Hoe mooi kan het zijn. Een hele leuke plek. Maar wij hadden wel door, dat wij niet de hele dag zouden doorbrengen. Het was toch te veel een miniatuurversie van Schaffhausen. Wij hebben hier overigens met plezier rondgewandeld aan beide zijden van de Rijn. Wij hebben er een leuke souvenir gekocht (nee, geen koekoeksklok, maar een Zwitsers zakmes) voor een van de achterblijvers en kop koffie gedronken. Voor een rondvaart over het meer hadden wij te lang moeten wachten dus besloten wij rond het middaguur maar met de auto langs het Bodenmeer te gaan rijden.  
gezicht op Stein am Rhein met op de achtergrond het kasteel van Hohenklingen

Meer over en vanuit Stein am Rhein staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver