vrijdag 18 augustus 2017

Vaduz, vorstendom Liechtenstein

Onze reis naar Zwitserland zaterdag 15 juli 2017

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

Na twee heerlijke dagen in Chur vervolgden wij onze zwerftocht. Vanuit Chur reden wij langs de Rijn noordwaarts en na een klein half uur, reden wij rechtsaf een ander land binnen, niet Oostenrijk maar het Vorstendom Liechtenstein. De brug over kwamen reden wij direct de hoofdplaats van dit landje binnen:

Vaduz.

Vaduz is formeel geen en kun je eigenlijk ook geen stad noemen. Het doet behoorlijk dorps aan, maar trekt toch heel wat toeristen. Het hele landje is qua omvang ook niet groter dan een gemiddelde Nederlandse plattelandsgemeente. Al ligt dit landje met zijn elf kleine gemeenten in een prachtig (niet plat ;-) Alpenlandschap.

Wij reden 's ochtends de zeg maar hoofdstraat van Vaduz binnen en parkeerden daar. Het centrum is feitelijk ook niet meer dan een straat. Op twee na zijn daar alle belangrijke gebouwen van deze plaats. Regeringsgebouw, musea, winkels en wat horeca en de 19e eeuwse dorpskerk (die zich sinds 2002 zelfs kathedraal mag noemen). Het voetbalstadion ligt aan de rand van Vaduz en het tweede belangrijke gebouw buiten deze straat is het kasteel van Prins Adam II, dat een 100 á 200 meter hoger ligt.

Kathedraal van Vaduz

Een uur hebben wij hier rondgewandeld, kaarten met Liechtensteinse postzegels gekocht en toen was er koffie! Oh nee, nog niet. Wij hadden niet zoveel behoefte aan weer zo'n klein bakje prut. Bij de auto het gasstelletje aangesloten en op de parkeerplaats hebben wij toen een heerlijke pot verse koffie gezet en gedronken.

Daarna, op naar Sankt Gallen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver