zondag 10 maart 2019

Tauernautobahn, schnitzels

Heel lang geleden gingen wij met een bus vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht via Duitsland en Oostenrijk naar Rovinj in het toenmalige Joegoslavië. Het was nog in de tijd van het ijzeren gordijn, elk Europees land eigen valuta en eurocheques.

Een weekje in Rovinj, was heel leuk, maar genoeg zolang in één hotel op één plek. Met de bus weer naar huis.
Weer zo'n 24 uur onderweg. Het is avond en al donker. Wij zijn in Oostenrijk. Geen idee meer waar (zal ergens op de A10 geweest zijn) , maar wij gingen uitstappen om een hapje te eten. We hadden wel zin in wat.

Aan een grote tafel zaten wij. Met nog een aantal landgenoten ook uit onze bus. En het was erg druk in dit restaurant. Wij hadden dus wel zin in wat en bestelden lekker elk een schnitzel met patat en salade. Wij hadden tenslotte ook schillingen mee. De anderen aan de tafel dachten dat er geen tijd voor was, of wat dan ook, maar bestelden iets simpels met patat. zij werden nerveus en een deel dacht, toen onze schnitzels het eerst kwamen, dat dat hun maal was...

Was dat even jammer, zij maakte al ruimte voor onze grote borden, maar de serveerster kwam toch echt naar ons. (Die landgenoten kijken, die kinderen zo'n maaltijd, klopt dant?  Tsja wij oogden en waren nog best jeugdig. Zij kregen later een lullig bord patatjes en een worstje. 

Goed gevuld nog even een beetje gewandeld in de omgeving en daarna in het donker verder richting Duitsland en Nederland na een zonnige vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver