dinsdag 22 augustus 2017

Keswill, weer naar Duitsland

Onze reis naar Zwitserland zondag 16 juli 2017

Vakantietijd! De hond thuis bij de kinderen, wij naar Zwitserland, wel wat ideeën, geen vast plan, dus zwerven!

Na een goede nachtrust in ons zakenhotel in Sankt Gallen gingen wij daar naar ons te hebben opgefrist nog lekker even ontbijten en daarna weer onderweg. Het zou zondag 16 juli 2017 knap brodzig worden, dus dachten wij aan een stranddag in Radolfzell aan de Duitse zijde van het Bodenmeer.

Met goede zin vertrokken wij uit Sankt Gallen richting zuidoostelijk punt van het Bodenmeer. Wij reden langs het mooie Bodenmeer door schilderachtige dorpjes zoals Keswill in het kanton Thurgau en langs akkers vol zonnebloemen en zongen ondertussen mee met Roll Over Beethoven van the Electric Light Orchestra (ELO (ook te beluisteren op Spotify kanaal Radio Omhuizen).

Al snel reden wij door Kreuzlingen en gingen daar de grens over Konstanz in en reden langs de noordzijde van het Bodenmeer (Untersee) richting Radolfzell. Wij reden deze zondag gauw het centrum in op zoek naar een parkeerplaats, alles vol. Veel drukte in dit stadje...

Laten wij nog maar een stukje doorrijden. Voorbij het centrum kwamen wij bij een grote lege parkeerplaats van de Aldi. Eerst koffie en plan bijstellen. Gasstelletje, water, koffie en pannetje uit de auto en net als gisteren in Vaduz even zelf koffie zetten. Kaart erbij gepakt, waar nu naar toe?

Titisee? is ook een meer, ook water... Ja goedkoop hotelletje gezocht en gebeld in Titisee-Neustadt. Ze hadden nog plek en wij waren vanaf 5 uur welkom. Vrolijk na de koffie in de wagen gestapt en na een rit langs nog een tussenstop voor wat lekkers en een sapje en een stuk langs de hier nog erg kleine Donau bereikten wij Titisee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver