woensdag 3 augustus 2022

Diffelen, was

 Zwerftocht 2022 deel 34, 7 juli 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel 

Wij hadden bedacht om ook vandaag weer naar een minicamping te gaan. Deze keer in het gehucht Diffelen bij de Overijsselse Vecht. Tegen elven stapten wij in de camper en reden wij van Wapenveld bij Zwolle over de IJssel en dan naar Dalfsen. Wij besloten daar even broodjes voor lunch te halen. Er was markt, dus parkeren viel nog niet mee. Een plekje achter de kerk gevonden en ik gauw even uit de auto gestapt. Bij een marktkraam heb ik toen lekkere broodjes gehaald.

Wij gaan weer verder. Het is altijd wel mooi rijden in de omgeving van de Vecht, vooral voorbij Ommen en dan door het prachtige dorpje Beerze. Bij Mariënberg links af, de Vecht over en dan zijn wij ook al op de camping. 

Inchecken doen wij later op het Scholtemeijer als de beheerder uit zijn werk is. Wij hadden al telefonisch contact gehad. Wij gingen even met de hond kuieren, het dorpje in. Er is dus een restaurant, De Gloepe, mooie naam. Laten wij maar gaan eten. Wij met zijn drieën, twee mensen en een hond naar binnen. 'Kunnen jullie onder de overkapping gaan zitten met de hond?' Zei de man waarvan ik denk, dat het de baas is. 'Nee liever niet', want het is nogal winderig buiten. 'Nou dan maar binnen, maar wel op de stenen'. Weinig keus qua restaurants in een gehucht, dus dat hebben wij maar gedaan.

De man deed de hele tijd druk met bloemen over vaasjes verdelen, wij werden (gelukkig) door een ander bediend. Ik had helaas wel steeds zicht op hem, en hij delegeerde geregeld naar andere medewerkers in de verder niet drukke zaak. Nou ja wel hier gegeten, kwaliteit van het gebodene een klein zesje. Maar weer terug naar de camping.

Donderdag, wasdag! Er is in het prima sanitairgebouw een wasmachine en een ouderwetse centrifuge. Geen droger. Gelukkig staat er een stevige wind. Wij hadden 10  meter elektriciteitskabel mee, die wij niet nodig hebben, een waslijn tussen achteruitkijkspiegel en twee bomen. was zo gemaakt. Door de stevige wind hadden wij alles in een uurtje droog.

Het volgende rondje met het hondje was richting Vecht met hier een stuw en sinds kort een zelfbedieningsschutsluis. Aan de andere kant van de Vecht is een zeven meter hoge heuvel opgeworpen met picknickplaatsen met als naam De Distebelt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de mooie omgeving.

uitzicht vanaf De Distebelt

uitzicht vanaf De Distebelt

De volgende morgen voor vertrek loosden wij op deze fijne camping nog even het grijze water en vulden wij vers drinkwater. Ondertussen paradeerde een jonge ooievaar rond de camper.

Op naar Markelo

Zwerftocht 2022 deel 35, 8 juli 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver