maandag 8 augustus 2022

Fortmond, 't Haasje

Zwerftocht 2022 deel 40, 13 juli 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel 

Wij rijden vanaf camping Molenallee binnendoor richting Deventer en rijden daar langs de IJssel naar Olst, een mooie rit. In Olst parkeert mijn lief bij de Aldi en doet daar boodschappen, ondertussen loop ik even met onze hond het dorp door en koop bij de boekhandel de krant van vandaag. Daarna nog 5 kilometer en wij zijn op camping 't Haasje bij het gehucht Fortmond aan de IJssel op de plek van een voormalige steenfabriek met dezelfde naam. Wij vragen en krijgen een mooie plek direct aan het water.

volledig met klimop overgroeid restant van de schoorsteen van de voormalige steenfabriek

Op een gegeven moment moet de hond er weer even uit. Ja kan hier mooi wandelen langs de speeltuin, langs de restanten van de steenfabriek en een mooi bos in vlak langs de IJssel.

wandeling in de natuur bij de camping

Op enig moment verandert het bos weer in lagere begroeiïng, nog een blik op de IJssel, weer het bos in en langs de bosrand met uitzicht op de schoorsteen van de andere voormalige steenfabriek. Stukje langs de weg, bos weer in en ik kom weer terug op de camping. Mooie ronde.

Onze zoon komt op visite, lekker mee-eten en drinken en hij gaat even in de IJssel zwemmen met mijn lief. Onze hond laat het aan zich voorbij gaan, ik deze keer ook. 
Het wordt avond met een rustig uitzicht over de rustige IJssel, morgen gaan wij naar huis.

De andere dag is het nog maar een stukje naar huis. Wij mesten de camper goed uit en brengen hem 's middags schoon en volgetankt weer terug naar 't Harde. Het was door omstandigheden een gedenkwaardige vakantie geworden, die heel anders is verlopen, dan wij van te voren dachten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver