maandag 8 augustus 2022

Eerbeek, eerste gasten

 Zwerftocht 2022 deel 39, 12 juli 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel 

Via de Cortenoeversebrug staken wij de IJssel over. Wij zouden eerst in Eerbeek kijken. Even wachten voor het spoor. Er was een stoomtrein van de VSM aan het rangeren, de rijtuigen met passagiers rechts van de overweg, de stoomloc reed links van de overweg. 

Mijn lief wilde even naar de Action. In Eerbeek parkeerde zij gewoon in een woonstraat. Bij het winkelcentrum stond het vol, er was markt. Daarna deed ik nog wat boodschappen in de DekaMarkt, o.a. rosé en nacho's. Wij liepen door het warme wijkje weer naar de camper en maakten ons op voor de laatste paar kilometers.

Gisteren hadden wij als overnachtingsplek camping Molenallee in Loenen gevonden. Wij er naar toe, het laatste stukje over de zandweg. De eigenaar was druk bezig met het verbouwen van het woonhuis. Toen wij er kwamen, waren wij de enige gasten.
De man vertelde, dat de website van hun camping pas 1 dag online stond, dat zij komende zaterdag pas officieel open gaan en dat wij hun eerste gasten zijn. Top! 's Avonds zouden wij wel even komen afrekenen als zijn vrouw er is, die ook nog een winkel in Eerbeek bestiert.

Na de lunch gingen wij maar even een wandeling maken. Vanuit de camping met de klok mee richting het 16e eeuwse kasteel Ter Horst. Wij hebben daar even buiten rond gelopen om de gebouwen en omgeving te bekijken voor wij weer verder gingen. Langs de hoofdweg staken wij bij Loenen het spoor van de VSM over en gingen toen rechtsaf over de Molenallee weer terug naar de camping. Op de camping zien en horen wij toen wij van een ijsje uit onze eigen vriezer genoten de stoomtrein 200 meter verderop voorbij komen.


's Avonds kwam er nog een tweede camper het terrein op. Nog een paar had dus deze camping al voor de officiële opening gevonden. Wij gingen nog even afrekenen bij het eigenaarspaar. Gezellige boel daar bij het woonhuis, ouders waren op visite, een volwassen zoon met een maat was thuis en wij kregen een kop koffie aangeboden. Afgelopen winter had dit paar de camping en woonhuis overgenomen van de vorige eigenaars. De mensen kwamen uit Eerbeek en ik vertelde, dat wij vroeger toen onze kinderen nog klein waren al eens met de tent in deze omgeving op vakantie waren geweest en in Eerbeek veel plezier hadden gehad in speeltuin / speelgoedmuseum De Brug. Met nieuwe eigenaren blijkt deze uitspanning nog steeds te bestaan.

camping Molenallee

Morgen gaan wij naar onze laatste overnachtingsplek van deze vakantie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver