donderdag 4 augustus 2022

Winterswijk, parkeren?

Zwerftocht 2022 deel 36, 9 juli 2022 (bezocht zie tripadvisor

Terug naar vorige deel 

Vandaag rijden wij van Markelo naar Winterswijk. Wij rijden langs Borculo en komen door Groenlo. Tussenstop! Groenlo even bekijken. Wij zetten de auto op een plekje bij de kerk aan de gracht en wij lopen een rondje door het stadje waar Grolsch bier oorspronkelijk vandaan komt. Het is een aardig stadje, maar wat een dooie boel op zaterdag tussen de middag. Er stappen nog mensen uit auto's voor een trouwerij bij de kerk. Ha, toch nog wat leven in de brouwerij, maar wij stappen weer in en rijden verder naar Winterswijk. Gaan wij daar wel even kijken.

Wij de Winterswijkseweg op en tegen enen zijn wij in het centrum van Winterswijk druk op zoek naar een parkeerplaats voor onze camper. Niet te vinden. Op zaterdag is Winterswijk een geliefde winkelplaats voor onze oosterburen. Mijn lief probeert het nog bij een parkeerplaats, niks vrij en een heel stuk achteruit. Dan bekijken wij Winterswijk nog maar even niet. Op naar de camping.

Wij gaan naar camping klompenmakerij Ten Hagen aan voormalige zandafgraving, meer en recreatieterrein het Hilgelo. Wij nemen onze plek in en het is wel weer eens een dag voor pannenkoeken als lunch. Regel ik even. De camping staat behoorlijk vol met grotendeels Duitsers. Nederland heeft duidelijk nog geen vakantie.

's Middags 'genieten' wij met een alcoholvrij biertje voor onze wagen van twee nieuwe gasten, een Duitser en een Nederlander, hoe zij hard aan het werk zijn om hun caravan op de goede plek te krijgen en de voortent op te zetten. Na het kleine rondje eerder vandaag door Groenlo, moeten wij ook nog maar eens echt de benen strekken. Wij lopen een rondje om het meer. Gewend aan al het water in bijvoorbeeld Friesland en de Kop van Overijssel en de spectaculaire natuur, die wij eerder in de vakantie hebben gezien op bijvoorbeeld de Flumserberg is dit het allemaal net niet.

Hilgelo

's Avonds komt de buurman, die vanmiddag aan is gekomen en ook een hond bij zich heeft even buurten. Geeft de onze steeds een hondenkoekje, maar laat hem er wel steeds bewust zolang op wachten dat de hond begint te kwijlen en dat vindt ie leuk. Wat een onverstand. Zo maak je echte schooiers van honden.
Ratumsebeek


Het Bönnink

Ook op zondag de 10e blijven wij nog in Winterswijk. Het meer lopen wij niet meer om met de hond, maar de wandelingen gaan nu vooral door natuurgebied het Bönnink aan de andere kant van de camping. Door dit bos loopt de Ratumsebeek. Op het moment dat wij er lopen, staat er geen of nauwelijks water in. Twee keer een voorbijganger gevraagd of dit normaal was. Een keer was het antwoord ontkennend, de andere zei dat het wel normaal was. Feit is, dat in de 20ste eeuw de beek op veel plekken gekanaliseerd is, waardoor het water (te) snel wegstroomt en het gebied er omheen verdroogde. De kanalisatie is de afgelopen jaren op plekken weer ongedaan gemaakt, waardoor de vegetatie zich weer kan gaan herstellen. Maar op dit moment is het overal in Nederland te droog.

camping klompenmakerij Ten Hagen

Weer op de camping doen wij maar weer eens een wasje en morgen gaan wij naar de andere kant van de Achterhoek, nabij de IJssel.

Zwerftocht 2022 deel 37, 11 juli 2022

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver