zaterdag 31 juli 2021

Lottorf, naar Zweden

 Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 1

Het is zaterdag 10 juli en onze lang gewenste vakantie naar Zweden kan eindelijk beginnen. Vorig jaar moesten wij deze wegens Corona uitstellen, maar nu gaan wij. Eindelijk!

Wij hebben een camper gehuurd in Wolvega, want begin februari had onze vorige verhuurder de door ons gewenste camper in onze vakantieperiode niet beschikbaar. Later weer wel, maar toen hadden wij de camper al in Wolvega gehuurd. Dit jaar gaat onze zoon ook mee, gezellig en een chauffeur extra.

In 't Harde verliep vorig jaar het contact met de verhuurder heel relaxed en wij kregen goede informatie, in Wolvega moesten wij een verschrikkelijk traag filmpje bekijken met voor ons overbodige informatie, want het is inmiddels onze derde campervakantie. Affijn,  begin van de middag hadden wij de camper in Zwolle staan en konden wij gaan inladen. Dit kost wel anderhalf á twee uur voor een vakantie van drie weken met drie personen en een hond.

Na drieën konden wij eindelijk weg. Wij reden richting Duitsland via de A28 en achter Emmen de grens over. Daar gingen wij een stuk binnendoor richting Bremen met wegens de in Duitsland gebruikelijke wegwerkzaamheden hier en daar een omleiding. 

omleiding bij Haselünne

Bij Latrup in Duitsland, wij hadden inmiddels flink trek, vonden wij een parkeerplaats langs de weg, tijd om even te eten. Er was daar een picknickbank, dus onze stoelen hoefden niet naar buiten. Ik maakte de bijna traditionele eerste vakantiedag macaroni klaar.

Schacht-Audorf, pont over het Noord-Oostzeekanaal

Na de warme maaltijd vervolgden wij onze rit einddoel voor vandaag was een camperplaats in Schacht-Audorf aan het Noord-Oostzeekanaal in het noorden van Duitsland. Files bij Hamburg vielen mee, wij waren vlot door de Elbe-tunnel en op naar het noorden. Aangekomen bij de geplande camperplaats in Schacht-Audorf, bleek deze vol. Er waren er nog drie in de buurt, maar wij dachten, mooie locaties, dus zal allemaal wel vol zijn. Eerst lieten wij onze hond even uit langs dit kanaal en wij kozen voor een overnachting bij een parkeerplaats langs de autobahn.. Die vonden wij weer een aantal kilometes verder op in het noorden van Duitsland in Lottorf, het was een uur of tien en al flink donker.

Morgen gaan wij weer verder, Denemarken in (deel 2).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver