vrijdag 2 juli 2021

Wisting

Gisteren had ik eindelijk weer eens een boek uit: De Katharina Code over de Noorse rechercheur William Wisting, geschreven door Jørn Lier Horst. Een hele tijd geleden had ik al eens een ander boek over William Wisting gelezen: Jachthonden. Ook de Blix en Ramm serie geschreven door Jørn Lier Horst & Thomas Enger heb ik onlangs gelezen.


De Katharina Code

Het eerste deel van het Cold Case Kwartet Het is weer de tijd van het jaar: voor de vierentwintigste keer pakt William Wisting het dossier van de verdwijning van Katharina Haugen. De zaak werd nooit opgelost en elke jaar belt Wisting met Katharina’s echtgenoot, Martin Haugen. Het terugkerende contact tussen de politieinspecteur en de weduwnaar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vriendschap. Maar dit jaar is het donker in Haugens huis als Wisting er aankomt. Haugen is spoorloos verdwenen. Op dezelfde dag krijgt Wisting bezoek van Adrian Stiller, een jonge rechercheur van de afdeling Georganiseerde misdaad. Hij heeft een verband ontdekt tussen de verdwijning van Katharina en de zaak waar hij aan werkt. De samenwerking met de gecompliceerde Stiller blijkt een ware uitdaging voor de rustige, ervaren Wisting.

Jachthonden

Zeventien jaar geleden leidde William Wisting het onderzoek in een van Noorwegens beruchtste strafzaken: de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord, en de media ruiken bloed. Wisting heeft zijn leven gewijd aan de jacht op criminelen. Maar nu is hij degene op wie jacht wordt gemaakt. Om uit te vinden wat er daadwerkelijk is gebeurd moet Wisting zelf op onderzoek gaan, en niemand mag weten van zijn onderzoek. De pers gaat zijn gangen nauwlettend na en dus vraagt hij hulp aan zijn dochter Line, een journalist. De vermissing van opnieuw een jonge vrouw vormt het startschot voor een zinderende race tegen de klok. Wisting en zijn dochter moeten iedereen nét een stap voor proberen te blijven.

William Wisting serie
1 2004: Nøkkelvitnet (De hoofdgetuige), niet in het Nederlands verschenen.
2 2005: Felicia forsvant (Toen Felicia verdween, Querido, 2007)
3 2006: Når havet stilner (Als de zee zwijgt, Querido, 2008)
4 2007: Den eneste ene (De enige echte), niet in het Nederlands verschenen.
5 2008: Kodenavn Hunter (Codenaam Hunter), niet in het Nederlands verschenen.
6 2009: Nattmannen (De nachtman), niet in het Nederlands verschenen.
7 2010: Bunnfall (Bezinksel), niet in het Nederlands verschenen.
8 2011: Vinterstengt (Rode sneeuw, A.W. Bruna Uitgevers, 2016)
9 2012: Jakthundene (Jachthonden, A.W. Bruna Uitgevers, 2017) - gelezen
10 2013: Hulemannen (De kluizenaar, A.W. Bruna Uitgevers, 2018)
11 2015: Blindgang (Dwaalspoor, A.W. Bruna Uitgevers, juli 2019)
12 2016: Når det mørkner
13 2017: Katharina Koden (Cold-Case kwartet 1) - gelezen
14 2018: Det innerste rommet (Cold-Case kwartet 2)

1 opmerking:

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver