zaterdag 31 juli 2021

Korsør, met uitzicht op de Grote Beltbrug

  Campervakantie naar Zweden op Tripadvisor

Deel 2 zondag 11 juli 2021

Wat vooraf ging (deel 1)

Op een parkeerplaats langs de snelweg met een warme nacht en de dakvensters open slaapt het natuurlijk niet bepaald rustig, maar tocht hadden wij goed geslapen in Lottorf. Het plan was om na het ontbijt een overnachting in Denemarken te doen en dan op maandagmorgen de grens met Zweden te passeren. Onze zoon heeft op dit moment ook nog niet de 48 uur geldige testuitslag  binnen.

Lottorf was 1 van de 2 plekken, waar wij gedurende de vakantie niet buiten ontbeten. Veel te veel prikkels voor onze jonge hond op zo'n drukke parkeerplaats aan de snelweg. Na het ontbijt lieten mijn zoon en ik de hond nog lekker even uit op de landweggetjes achter de parkeerplaats, waar wij via een deur in de omheining naar toe konden. Mijn zoon spotte de eerste ree in deze vakantie.

Vervolgens zetten wij koers naar Denemarken. Bij Frøslev passeerden wij de grens. Wij zagen dat er een witte tent langs de weg stond en steeds haalde de douaniers er 4 auto's uit, die gecontroleerd werden. Wij mochten gelukkig doorrijden. Een paar kilometer verderop gingen wij alweer even van de snelweg af, om te tanken bij het dorpje Padborg.

Wij vervolgden onze weg weer richting Grote Beltbrug en vonden het ter hoogte van Kolding, dus vlak voordat wij Funen op reden tijd voor een pauze. Op het terras van het wegrestaurant Hylkedal Øst aten wij alle drie heerlijke warme belegde broodjes. Bediening was er niet supersnel, maar het was lekker en met een fijne beker koffie. Hier geen mondkapjes gedoe, al zagen wij wel Duitsers de zaak binnen gaan met mondkapjes. Ja, daar zijn de regels anders. Na deze vroege lunch maakten wij nog even een leuke wandeling in de achter het wegrestaurant gelegen bosstrook, waar zich het Funky Monkey Park (klimbos) bevindt.

Over de Nieuwe Kleine Beltbrug bij Middelfart

Wij stapten weer in de camper, ook onze hond had zijn poep en plas gedaan en reden richting Funen, de Nieuwe Kleine Beltbrug over met mooie uitzicht over de zeestraat het eiland op. Op Funen reden wij vandaag ook alleen maar snelweg, niet erg spannend dus tot wij aan de andere kant van het eiland bij de 18km lange Grote Beltbrug kwamen.

Op de Grote Beltbrug met in de verte Sprogø en de gigantische overspanning

Wij reden het lage brugdeel op en op een gegeven moment zie je het eilandje Sprogø met vuurtoren (deel 3), dat door deze prachtige brug met Funen en Seeland verbonden is. Dan komt het hanggedeelte van de brug een meer dan 1,6 km lange overspanning op 65 meter hoogte en tussen 254 meter hoge  bogen. De brug over gingen wij de snelweg af en reden wij naar de rustplek voor vandaag, jachthaven Korsør Lystbådehavn.

Ook wij hebben hier nog even gezwommen

Een prima plek om te overnachten, nadeel voor onze hond bij deze warmte is wel dat wij niet op gras maar op grind staan, maar wij hebben hier nog heerlijk in de Grote Belt gezwommen wel veel kleine kwalletjes hier in de zee, genoten van het uitzicht op de prachtige brug en van de grote (veerboten) die aan de horizon passeren voor hun reis naar Göteborg, of Oslo. Een ijs je gehaald in de ijscozaak van de haven. Na de warme maaltijd met zijn drieën (vieren eigenlijk) een wandeling door de stad gemaakt.

De brug in de nacht


Morgen gaan wij weer een grote brug over en naar Zweden in deel 4 (deel 3 betreft Sprogø).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver