vrijdag 2 november 2018

Dongjum, de Kleirûte

Onze vaarvakanties in Nederland

Het was 6 augustus 2005 en met zijn vieren zijn we met onze boot op vakantie. Wij waren laat in de ochtend vanaf de Froskepôlle vertrokken.

Wij voeren onder Leeuwarden langs richting Deinum en daar gingen wij het Van Harinxmakanaal af en noordwaarts richting Menaldum. Het was wel even lachen hier, we moesten het hele dorp door op zoek naar een bruggewipper die niet op zijn post was. Uiteindelijk bereikten wij hem, dan toch telefonisch en konden wij weer verder noordwaarts richting Berlikum, zuidwaarts richting Ried...

...toen vonden wij, dat wij wel de zijsloot richting Tzummarum in konden varen, om daar een plekje voor de nacht te zoeken, lekker noordelijk, vlak bij zee. Maar op een gegeven moment, begonnen wij aan de grond te lopen. Da's even schrikken, vol in de achteruit en maar weer terug. Wij vonden uiteindelijk een mooi plekje bij een oude aanlegplek, denk voor pramen of kleine vrachtschepen bij de brug bij Dongjum.

Dongjum

Mijn vrouw en dochter (11) fietsten 's avonds nog even naar Tzummarum. Daarna fietsten mijn zoon (10) en ik nog even westelijk van Tzummarum naar de dijk en zijn wij even bij de Waddenzee geweest. Teruggekomen bij ons kruisertje zat er visite schoonzus en haar moeder, gezellig.

Waddenzee bij Tzummarum

De ochtend erop nog even door het dorpje gewandeld en ook even het dorpscafé op de foto gezet. Dit café was destijds bekend van de Friese tv-serie Baas Boppe Baas.

Dongjum, café

De dag erop gingen wij verder richting Franeker en na het schaft van de bruggewipper daar, door naar Harlingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver