vrijdag 2 maart 2018

Harlingen, visite!

Onze vaarvakanties in Nederland

Vele jaren geleden, onze kinderen waren 8 en 9.

Wij waren die dag (zondag 27 juli 2003) uit de jachthaven van Franeker vertrokken en voeren over het Van Harinxmakanaal naar de havenstad en een der Elf Steden van Friesland: Harlingen!


wij arriveren in Harlingen


In deze stad woont mijn favoriete tante en die konden wij dan mooi even met zijn vieren bezoeken. Een bloemetje gekocht, nadat wij aan de singel waren afgemeerd. Duurde even voor wij te plek waren. Want de bruggen in deze stad gaan maar beperkt open en dicht. Met het bloemetje togen wij naar mijn tante.
Niet thuis! Even bellen en even later kwam zij ons bij de boot ophalen met de auto. Ze toerde ons lekker even rond door de stad en daarna hebben wij heerlijk bij haar thuis wat gedronken en gesnackt. Later heeft zij bij ons aan boord weer lekker Chinees, die wij hadden gehaald, gegeten. Een leuke dag was dat in Harlingen.

De ochtend erop hadden wij weer eens moeite met starten. Tsja problemen met de dynamo. Na wat gerommel en gedoe en gezweet startte die. Later na het schaft bij de Stationsbrug in Franeker startte de motor helemaal niet meer. De plaatselijke monteur gebeld. Hij heeft er wat mee gerotzooid en de motor startte weer. Pas een paar dagen later in Hindeloopen werd het probleem met hulp van mijn zwager pas definitief verholpen. 

Affijn wij voeren weer. Binnendoor zouden wij richting Bolsward. Dit lukte niet. Wij strandden bij een verzakte brug de Spijktille. Deze was volgens de waterkaart van 2002 2,45 meter. Op dat moment was die volgens mij geen 2,20 meer. Te laag voor ons. Nu jaren later is deze brug gelukkig allang weer op juist hoogte gebracht. Maar onze vaartocht eindigde die dag op een op zich wel fijne plek, bij de camping van Easterlittens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver