dinsdag 5 maart 2019

Kingston upon Hull, mooie overtocht

Het was 27 februari 2019 een van de mooiste en warmste februari-dagen ooit in Nederland en Engeland en wij hebben een weekje vrij en maken weer eens een minicruise. Deze keer is de bestemming York. Van huis namen wij de trein naar Rotterdam Centraal. Daar aten wij nog een lekkere pizza, vervolgens de bus naar de P&P-terminal op de Europoort, om een driedaagse minicruise te starten.

Wij hadden een ruime hut op dek 10 van de Pride of Hull met uitzicht op zee, maar daar slaap je dan voornamelijk. De meeste tijd breng je door op dek 8 en 9 waar het vertier te vinden is. Bovendien verken  je vooral na vertrek en voor aankomst vanaf een van de toegankelijke achterdekken even de omgeving.

's Avonds genoten wij vooral van de live-muziek van het bandje Spitfire. Zij speelden pop- en rock-klassiekers en tussen de pintjes door dansten wij heerlijk samen op hun muziek.


Na hun laatste set namen wij nog een pint en toen gingen wij slapen. 's Morgens na de 'wake up call' om 6 uur waren wij zelfs wat brak. Dat was ons lang niet gebeurd. Maar dat mocht de pret niet drukken. Een ontbijtje in de hut genomen en een (slappe) Starbucks koffie in een veel te grote beker in de cafetaria. Om half 10 zouden wij in York zijn en daar ontbijten wij nog wel even 'echt'!

Na het afmeren nog even door de douane, zo vlak voor de op handen zijnde Brexit, maar dat ging toch nog wel lekker vlot. De bus in, Capitol Radio aan en de chauffeur brengt ons naar York.

Hoeveel makkelijker wil je het hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver