vrijdag 29 maart 2019

Rødbyhavn, babyzwemmen

Het is de eerste week van maart 1994, onze dochter was een half jaar en onze zoon, nog maar net in de maak, al wisten wij dat toen nog niet. Wij waren een weekje in een klein schattig driehoekig en driepersoons vakantiehuisje in het Lalandiapark aan zee bij Rødbyhavn in Denemarken.

Het was maart en ook het weer was maarts. De dorpjes daar op Lolland zijn best leuk, het land is zo plat als een pannenkoek en zo vroeg in het jaar nog erg kaal landbouwgebied.
Maar wij hebben ons best wel vermaakt in dit huisje. Het bankje zat niet best, maar daarom hadden wij ook maar 2 van die klassieke strandstoelen (het tuinmeubilair) binnen gezet.

Maar wij hebben ons wel vermaakt. Bij ons eerste ontbijtje in ons kleine huisje, maakte ik de Deense kaas open, die wij in de supermarkt daar hadden gekocht. Oh wat stonk die... Die lag de eerste dag al in de container.

Geregeld gingen wij ook nog even naar het zwembad. De  baby zwemmen in een rompertje. Een badpak had zij nog niet en met niks mocht zij niet te water.

Verbazend op dit eiland, of in heel Denemarken vonden wij ook de antieke kinderwagens die zij daar gebruikten, kwamen wij aan met onze kleine lichte jaren-90 Nederlandse kinderwagen.

Maar wij hebben ons wel vermaakt, eens een dagje naar rondlummelen in het stadje Maribo en daar lunchen, het was wel leuk, maar niet spectaculair.

Wij hebben ons daar toch wel vermaakt, maar daarna duurde het meer dan 20 jaar voor wij weer eens voet op Deense bodem zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver