woensdag 5 december 2018

Drachten, voor de storm naar het tochtgat


Het was juli 2007, wij zijn op vakantie via Meppel, Havelte, Dieverbrug, Assen, Eelde, Hoornse meer, Groningen, Garnwerd, Zoutkamp en Zwaagwesteinde voeren wij uiteindelijk Opeinde in het oosten van Friesland binnen. Daar zochten wij een plekje om te overnachten.

's Ochtends bij Zwaagwesteinde waren mijn vrouw en zoon (12) al naar de Aldi geweest. 's Middags was dan een mooi momentje voor mijn dochter en mij om nog even de fietsen van het dek te pakken.
Wij fietsten even 5 kilometer verder op naar Drachten. Voor een geboren Leeuwarder is de op een na grootste plaats van Friesland eigenlijk maar een tochtgat. Maar in dit tochtgat zijn wel aardig wat winkels (in Opeinde alleen een kleine buurtsuper) en de jeugd wilde ook toen wel eens een filmpje kijken, dus even langs de Intertoys op de Noorderbuurt voor wat dvd's.

Terug konden die twee lekker filmpjes kijken op ons tv'tje met ingebouwde dvd-speler. Wij als ouders lekker een biertje en even relaxen voor de storm. De volgende dag, 's nachts wel wat lekgeprikt door de muggen, voeren wij verder richting via  opnieuw Drachten en De Veenhoop  richting Grou. Op een gegeven moment, moesten wij maar 's even afmeren bij de Peanster Ie. Het woei een gigantische storm. Skûtsjesilen ook afgelast vanzelfsprekend. Familie belde of het allemaal goed gekomen was. Ja wij lagen bij het ergst van de storm mooi smûk achter het beamtegrien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver