woensdag 10 april 2024

Rüdesheim, tweede wijnstadje

 Deel 5 van paasvakantie 2024,  26-03-2024 (terug naar deel 4)

Onze vakantie op Tripadvisor

Onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify

De auto staat op de parkeerplaats Rheinstasse center. Inchecken in het hotel kan later. Wij gaan eerst lekker even wandelen met de hond in westelijke richting over het spoor langs de Rijn. Bij het treinstation gingen wij onder het tunneltje door naar de overkant en liepen langs de andere kant van het spoor nabij de destilleerderij van Asbach Uralt weer terug. richting centrum. Net als twee jaar eerder liepen wij de Drosselgasse weer in en aan het einde van dit ook vandaag weer rustige steegje was een leuke zaak Gasthaus Winzerkeller, waar wij een plas konden doen en koffie drinken en een apfelstrudel weghaffelen. De mannen die ons bedienden waren erg onder de indruk van onze volgens hen erg mooie hond.

De Drosselgasse 

Wij gaan omhoog de toren van de 12e eeuwse Bosenburg prikt over de Rijn

Rond kwart over een liepen wij 100 meter de Oberstrasse in en kochten bij de automaat twee kaartjes voor de kabelbaan en gingen naar boven om het Niederwald en het bombastische Niederwald monument te bezoeken. Het was lekker weer inmiddels. 
In de kabelbaan met 2-persoons gondeltjes

Wij gingen boven lekker een rondje wandelen in het bos en genoten van het uitzicht over de Rijn vanaf het plein bij de Niederwaldtempel. Voor de hond ook genieten weer het bos in. Op het punt waar de foto van het 19e eeuwse monument (de Niederwalddenkmal) is genomen, videobelde mijn lief nog even met haar moeder. Zij herkende de plek direct. Toch het monument is er, maar kan mij niet voorstellen, dat ze anno nu ooit nog zo iets zouden bouwen.


Met de kabelbaan gingen wij later ook weer naar beneden en zagen de mooie wijngaarden onder ons (wij hadden ook best naar beneden kunnen wandelen). Terug in de stad checkten wij in, in hotel Rheinstein en brachten vanuit de auto benodigde spullen naar de mooie ruime hotelkamer.

Uitzicht over de Rijn vanaf het balkon

Vandaag hebben wij een kamer met balkon en hebben daar de rest van de middag in de zon doorgebracht ons door onze voorraad radler 0.0% heen drinkend. Rond zeven uur aten wij in Ristorante Portofino een heerlijke pizza met een mooi glas heerlijke Italiaanse rosé. Wat een verademing na het eten in het restaurant in Cochem een dag eerder.

Na de pizza gingen wij nog even naar het Weinstrand, vonden wij de vorige keer ook zo leuk. Bovendien is vorig jaar een van de 2 mooie glazen thuis gesneuveld. Wij willen weer nieuwe. Degene die er aan het werk was, was al aan het opruimen. Maar... terwijl hij sloot mochten wij toch nog twee rosé en de glazen erbij kopen. Na ons kwam nog een stelletje. De jong uitbater zei, nein wir sind geschlossen und ja dass sind zwei freunde... Uiteindelijk kregen zij ook hun wijn, maar in kartonnen bekers. Wij keken op het Weinstrand mooi uit over de Rijn en wat er in de grote rondvaarboten vol bejaarden te doen was. Er kwam zo'n straat treintje aanstuiteren en nam een stuk of 15 mensen meer voor een rondje door donker Rüdesheim. Overigens was de rosé niet eens super, maar de plek en de glazen wel en ze waren heel goed gevuld. De fles moest leeg.

's Avonds terug in het hotel konden wij nog een deel van Duitsland - Nederland kijken op de Duitse RTL, maar helaas die konden wij niet ontvangen op de tv in onze kamer. Je kan niet alles hebben. De wedstrijd maar gevolgd op Langs de Lijn via de bluetooth speaker.

Hier heerlijk geslapen, maar toch kreeg onze hond al zeven uur 's ochtends zijn eerste ronde. Hier hoefden wij bij de achteruitgang niet net als gisteren om de broodjes heen te laveren. Na de eerste ronde rustig klaar maken voor het ontbijt. Wij waren zo te zien de enige ontbijters, maar dit ontbijt was heerlijk en er werd nog speciaal een ei voor ons gebakken. Zij bediende ons wel in winterjas, vonden wij wat vreemd. Zo koud is het binnen toch niet.

Half 10 liepen wij weer naar onze auto.




de vroege ochtendronde




Meer over en vanuit Rüdesheim staat in onderstaand stukje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver