zondag 7 april 2024

Monheim am Rhein, paasvakantie

 Deel 1 van paasvakantie 2024 zondag 24 maart

Onze vakantie op Tripadvisor

Onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify

Tegen een uur op zondagmiddag besloten wij met een schoon gewassen auto en opgepompte bandjes voor een korte vakantie naar Duitsland. Wij kiezen deze keer weer eens voor hotels. Wat anders was dan eerdere keren met hotelvakanties... de hond gaat mee.

Via snelweg en autobaan rijden wij vanuit Zwolle in iets minder dan 2 1/2 uur naar Monheim am Rhein, een stadje aan de Rijn dus tussen Düsseldorf en Keulen. Wij rijden een klein blokje om door de stad om even later in te checken in het Achat hotel in dit stadje.

Onze hond is van harte welkom in het hotel en wij boeken een ruime kamer. Kwart over drie gaan wij op verkenning uit en wandelen naar de oude kleine binnenstad aan de Rijn. Tussen de buien door wandelen wij door het stadje langs de Rijn en het openbaar vervoer hier in het stadje wordt uitgevoerd met kleine zelfrijdende busjes. Het is verder een typisch Duitse zondag (zoiets als zondagen in Nederland in de vorige eeuw), alle winkels zijn dicht, families doen gezamenlijk een wandelingetje en kijken bij het water en de paarden.

Tegen half 5 besloten wij een plekje te zoeken om wat te eten. Het werd restaurant Pfannenhof. Mijn lief bestelde een rosé, ik een bier en beiden schnitzel en patat. Onze hond kreeg water. Het was er gezellig en gemoedelijk. De zaak begon vol te lopen en wij zaten bij het raam, waar ik richting de stadspoort, de 24 meter hoge Schelmenturm uit de 16e eeuw, keek en zo nu en dan zo'n klein 11 persoons elektrisch stadsbusje voorbij reed. Na de warme hap besloten wij beiden nog een lekkere rosé als toetje te nemen. Daarna liepen wij vlot weer richting hotel.

Zondagmiddag in Monheim am Rhein

Het werd avond en iets wat wij in de camper nooit doen, maar op hotelkamers soms wel, de tv gaat aan.
Bakje zelf gezette filterkoffie erbij en kijken wat er allemaal te zien is, Duitse en Oostenrijkse zenders. Wij bleven hangen bij een programma over Alpenhits uit de jaren '80. Erste Algemeine Verunsicherung, Döf, Spider Murphy Gang, Falco en een aantal artiesten, die ik als Nederlander niet ken. Wij vonden dit wel leuk en een aantal van deze nummers heb ik dan ook op onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify gezet. Daarna schakelden wij over op Spotify en hoorden o.a. nog wat lekker country hits van o.a. Waylon Jennings, Willie Nelson en Dolly Parton.

De rosé was op het werd nacht en wij gaan lekker slapen. Lekker geslapen en de volgende morgen begonnen wij met een lekker wandelingetje door het park niet ver van het hotel. Daarna douchen en ontbijten. Met de hond mochten wij niet in het ontbijtrestaurant, dus mochten wij lekker compleet en volledig ontbijten in de loungehoek tegenover de bar.


Tegen tienen checkten wij uit en gingen wij nog even met de auto naar de parkeerplaats bij de Rijn. Wij maakten nog een mooie wandeling en over de dijk en in de uiterwaard langs het water en hebben nog een uurtje op een bankje gezeten, bootjes kijken. 10 Over 11 vertrokken wij met de auto naar onze volgende verblijfplaats. Snelwegen op Maps uitgezet. Mijn lief rijdt vanaf nu alleen B-wegen.


Naar deel 2 van onze paasvakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver