woensdag 16 september 2020

Mechelse herder

Sinds enige weken hebben wij een Mechelse herder. Op dit moment is zij 15 weken oud en wij hebben haar eind juli opgehaald uit België. Inmiddels is zij al echt onderdeel van onze familie en groeit ze en ontwikkelt zij zich goed. Het is al onze derde hond, de vorige was een overwegend zwarte kruising Mechelse herder / bordercollie, onze eerste hond was een stabij. Met beide honden hebben wij veel mooie dingen beleefd. Dat hopen wij met ons nieuwste 'gezinslid' die op de foto een paar kippen in de wei ontdekt ook te doen.


De Mechelse herder, ook mechelaar genoemd, is een van de variëteiten van de Belgische herders. Hij is naar de Belgische stad Mechelen vernoemd. Het is is een hond zonder extremen, eenvoudig exterieur egericht op het doel van de hond. Het verschil met de andere Belgische herders is kleur en aard van zijn vacht. Het korte vachthaar is rossig van kleur met zwarte punten. Hij heeft een zwarte snuit (masker). Qua karakter zijn alle Belgische herders evenwaardig. Zijn schofthoogte is 58 (teefje) tot 62 cm (reu), zijn gewicht 25 tot 40 kilogram.

De Mechelse herder is een waakzaam en actief, als bewaker van de kudde beschikt hij over de eigenschappen van waakhond voor huis en erf. Deze hond leert snel, maar heeft een baas nodig die de touwtjes strak in de handen houdt. Anders kan hij dominant worden. Hij is werkwillig met een groot uithoudingsvermogen, is hij temperamentvol en intelligent, trouw aan zijn baas. Deze herder kan als waakhond, verdedigingshond, gezinshond, sporthond en politiehond gebruikt worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver