maandag 15 april 2024

Remagen, het uitzicht

 Deel 7 van paasvakantie 2024,  27-03-2024 (terug naar deel 6)

Onze vakantie op Tripadvisor

Onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify

Vanaf het lelijke industrieterrein te Mülheim-Kärlich reden wij in een uurtje de laatste 40 kilometer naar Remagen, waar in het zuidelijke stadsdeel Kripp ons volgende hotel staat langs de Rijn. Wij reden onder andere door Bad Breisig waar wij twee jaar geleden een korte stop maakten. Wij parkeerden na aankomst op de ruime parkeerplaats achter het hotel, meldden ons even en vertelden, dat wij later wel zouden inchecken en gingen met onze hond wandelen langs de Rijn door het dorpje Kripp. Vanaf Kripp vaart een pont heen en weer naar het tegenover gelegen stadje Linz. De oont vertrekt bij hotel restaurant Rhein Inn, waar wij niet slapen, maar vanmiddag wel een heerlijke maaltijd hebben gehad.

Tegen drieën hadden wij dus al heerlijk gegeten en liepen wij terug naar hotel Arte, waar wij gingen inchecken. De kamer had maar een stoel, dus met de bagage kwam ook een extra klapstoel mee naar boven. Zodat wij wanneer wij in het hotel zijn heerlijk bij het raam naar buiten kunnen kijken over de Rijn. Het is net of je naar een ouderwetse modelbaan zit te kijken met de treintjes een autootjes en gebouwtjes aan de overkant en de schepen op de Rijn. Verveelt nooit.

Zicht op Linz am Rhein

Laat in de middag zijn wij nog even naar Remagen gereden, om in de Edeka nog rosé en wat te eten te halen voor de avond. 's Avonds zullen wij toch ook wel weer trek krijgen.

De zon is onder achter Linz

's Avonds tegen elven hebben wij nog een 4 kilometer gewandeld langs de Rijn noordwaarts en weer terug. Het was rustig op straat. Er reden nog auto's van en naar de pont die maar heen en weer bleef varen. Er waren twee mannen op straat die tegen een auto stonden te blowen. Op de terugweg troffen wij nog een dronken man van 40 á 50 jaar die over het midden van de Rheinallee slingerde.

Hotel Arte

Wij liepen voor het hotel langs, er omheen, weer naar binnen, weer naar boven. Al met al weer een mooie dag.

Wapen in het brughek over de Ahr monding

Weer lekker geslapen, maar toch gingen wij  kwart over acht al naar buiten voor het eerste rondje met de hond. Vanmorgen liepen wij in de andere richting zuidwaarts langs de Rijn het natuurgebied in, wij gingen over de brug over de Ahrmonding in de Rijn en dezelfde weg weer terug naar het hotel.

Wij verbleven nog ruim een uur in het hotel, ontbeten daar weer goed en rond 10 uur stapten wij in de auto en reed mijn lief ons in westelijke richting weer de Eifel in.

Naar deel 8 van onze paasvakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver