zondag 7 april 2024

Kelberg, linzenchips

  Deel 2 van paasvakantie 2024,  25-03-2024 (terug naar deel 1)

Onze vakantie op Tripadvisor

Onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify

Wij waren vertrokken uit Monheim am Rhein en reden richting Leverkusen de autobahn vermijdend. Langs allerlei gebouwen van het chemieconcern Bayer rijden wij Leverkusen weer uit en gaan naar Keulen waar wij op een gegeven moment de Rijn oversteken en een stukje door het centrum moeten omrijden wegens wegwerkzaamheden. Zo leuk wij reden over het plein (de Heumarkt) waar wij in 2019 in een hotelletje sliepen en laat op de avond nog heerlijk buiten hadden gegeten.

Via een sluipdoorweggetje over een stoep komen wij weer op een normale route (blij, dat wij niet met een camper zijn).  Wij rijden nog een stuk zuidwaarts langs de Rijn, passeren de plaats Wesseling en verlaten de Rijn, want wij zijn onderweg naar het stadje Cochem aan de Moezel. Even voor Heimerzheim kregen wij zin in een kleine lunch en in dit dorpje aten wij bij bakker Voigt een broodje en dronken een kop slappe koffie, liepen een klein rondje door dit dorpje en reden weer verder.

Wij reden verder zuidwaarts richting Nurburgring, kwamen in mooi bergachtig landschap en reden door het stadje Adenau. Zelf heb ik niks met formule. Toch leuk dat je op een rotonde in dit stadje bij de Nurburgring gelijk een oude raceauto op een rotonde tegenkomt en een aan een gevel ziet hangen.

Wij rijden verder. Bij het optrekken na een stoplicht, 'bonk!' Wij rijden door een gat, dat niet zichtbaar was. Al die strassenschade in Duitsland ook. Verder. 

Wij naderen Kelberg. Hier staat een Lidl langs de weg. Ik haal een paar boodschappen voor vanavond. Rosé en wat te snacken, droge worst, chips. Mijn zoon er even bij betrokken in de  app, die geregeld linzensoep of gerechten met kikkererwten krijgt aangeboden in de bedrijfskantine. Hij, maar ook mijn lief vinden het geen goed idee, om onderstaande zakken chips in de Lidl te kopen. Geen kikkererwtenchips of linzenchips.

 

Wij stoppen even verder weer om te tanken en daarna rijden wij door naar onze bestemming Cochem.

Naar deel 3 van onze paasvakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver