maandag 8 april 2024

Cochem, eerste wijnstadje

Deel 3 van paasvakantie 2024,  25-03-2024 (terug naar deel 2)

Onze vakantie op Tripadvisor

Onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify

Even voorbij Kelberg kregen wij een waarschuwing op de display van het dashboard over de bandenspanning (de banden hadden wij voor vertrek nog opgepompt). Zal door die kuil voorbij het stoplicht komen. Affijn, de auto rijdt net als anders. Wij rijden door naar Cochem en komen iets na drieën in dit stadje aan.

Wij parkeren onze auto eerst even voor een paar uur betaald op de Moezelpromenade en zoeken hotel Karl Noss op aan deze weg. Wij hadden 's ochtends al via Trivago een boeking gemaakt en werden vriendelijk geholpen bij de receptie. De kamer op de tweede verdieping was een stuk kleiner dan die van vanmorgen, maar compleet en ook een stuk goedkoper.

Wij halen benodigde spullen uit de auto en brengen die naar de hotelkamer. De auto is voor 3 uren ofzo betaald en laten wij nog even betaald staan. Misschien brengen wij hem later nog naar het enige nog overgebleven gratis krappe plekje aan het water van het hotel.

Wij gaan een rondje lopen door het stadje o.a. door de (dure) winkelstraat Bernstrasse en Markt en belandden weer op de Moezelpromenade, kopen daar een koelkastmagneet en wij besluiten dat het etenstijd is. Wij bezoeken het Wirtshaus zum Dudelsack, omdat het overdekte terras er wel knus uitzag. Achteraf bleek, dat wij hier de slechtste maaltijd van onze vakantie hadden. De flammkuchen waren veel te duur en de ober bracht ons de verkeerde bestelling. Ik kreeg wel mijn flammkuchen, maar die van mijn lief was er niet, hij had iets van patat met smurrie, die voor een paar tafeltjes verderop was. Later toen ik bijna klaar was kreeg mijn lief haar flammkuchen. De wijn zat hier in volle te kleine glazen.

Vanaf het hoge terras van het restaurant

's Avonds verlieten wij ons hotel nog voor een uur voor een avondwandeling door de stad, waar wij onder andere nog langs de stoeltjeslift kwamen en de burcht was mooi verlicht en wij keken of wij bij het nabijgelegen tankstation ook eventueel onze banden op konden pompen.

Rijksburcht Cochem

De tv op de kamer was maar klein, dus lekker de speaker aan en onder het genot van een rosé en een snack lekker kletsen en luisteren naar muziek op de hotelkamer. 's Nachts iets onrustiger geslapen, er zal tocht niets met de autobanden zijn? 


's-Morgens hadden wij na de ochtendronde met de hond in het restaurant met uitzicht op de Moezel een geweldig ontbijt en na het afrekenen van een tientje voor de hond verlieten wij het hotel en liepen naar de rivierauto, waar mijn lief de auto startte. Geen melding meer. Gelukkig!

Op naar het tweede wijnstadje.

Naar deel 4 van onze paasvakantie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver