maandag 8 april 2024

Oberwesel, met het pontje over

 Deel 4 van paasvakantie 2024,  26-03-2024 (terug naar deel 3)

Onze vakantie op Tripadvisor

Onze paasvakantie 2024 Playlist op Spotify

Kwart voor tien vertrokken wij uit het hotel en reden de helling op van de kade naar de promenade en richting Nordbrücke. Geen melding meer over de banden, dus het tankstation lieten wij links liggen. Wij staken de brug over en langs de andere oever van de Moezel reden wij nog een keer door Cochem.

Bij Bruttig-Frankel verlieten wij de Moezel en reden in oostelijke richting. Door een heuvelachtig landschap reden wij in een uur en twintig minuten naar Oberwesel. Gedurende een aantal kilometers voor Oberwesel zat er een oud Duits campertje voor ons. Volgens ons een onzekere chauffeur in dit campertje. Wij maakten er onderweg wat grapjes over. In Oberwesel gingen wij rechtdoor onder een heel laag tunneltje, de camper was voor ons rechtsaf geslagen (gelukkig voor hem of haar). Wij reden langs de Rijn richting pont Engelsburg-Kaub, even wachten ondertussen genieten van het uitzicht, daarna zette het pontje ons vlot over ter hoogte van Burg Pfalzgrafenstein op een eilandje in de Rijn.


Oberwesel wachten op de pont naar Kaub

Oberwesel zicht op Burg Gutenfels aan de overzijde

In het vervolg van de rit naar Rüdesheim zit een stukje, dat wij rechtstreeks uit het verhaal van twee jaar eerder kunnen overnemen. 'Wij lieten Kaub achter ons. Bij Lorch konden wij niet verder langs de Rijn, een Umleitung.' Affijn met ons eigen autootje gaat zo'n omleiding door de heuvels veel sneller, dan met een camper. Toch ook niet heel snel, we zaten een aantal kilometers achter een vrachtwagen, die ons op een gegeven moment liet passeren. Erg aardig, maar had niet perse gehoeven.

Tegen twaalven parkeerden wij onze auto voor 24 uur in de parkeerplaats Rheinstrasse in Rüdesheim.

Naar deel 5 van onze paasvakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver