vrijdag 20 december 2019

Horst, naar de winterstalling


Onze vaarvakanties in Nederland

Het is oktober 2003 met onze dochter (10) en zoon (8), hond en kat gaan wij in de herfstvakantie nog een paar dagen varen met onze boot voordat wij naar de winterstalling varen.

Ons logboek van die week
Vr. 10-okt-2003

We zijn er weer. Alles oké. Boot lag wat slapjes in de touwen, maar daar hadden anderen aan gezeten. ’s Avonds heerlijk in de haven gebleven, er was toch bijna niemand. Een heel gezellige avond gehad.
Za. 11-okt-2003
Hij startte vanmorgen in 1 x. We hebben 60 liter diesel getankt. Zit nu in ieder geval 145 liter in de tank, waarschijnlijk wel meer.  Naar Almere gevaren. Best een heel eind, 4 uur. Kinderen waren ’t op ’t laatst helemaal zat en erg druk.
Zo. 12-okt-2003
Top dag vandaag, mooi weer, windstil. We kunnen dus naar Lelystad over  ’t Markermeer. Heel veel vrachtverkeer onderweg. We hebben genoten van de 4 uur durende tocht. Toen gewandeld, gegeten en nog samen geskeelerd en ik heb nog met mijn zoon gerend. Lekker gedoucht en een bakkie koffie na. (132 liter)
Ma. 13-okt-2003
Vandaag na ’t ontbijt zijn wij eerst naar de Batavia gewandeld, waar we een deskundige rondleiding kregen door een medewerker van dit museum over dit prachtige schip en de  ‘7 Provinciën’. ’s Middags na de soep naar Lelystad Haven gevaren voor boodschappen in de Albert Heijn. Nu liggen we door de Noordersluis in de jachthaven in de Lage Dwarsvaart. (130 liter)
Di. 14-okt-2003
Vandaag weer naar de thuishaven gevaren. We kwamen voor een geblokkeerde sluis in de Larservaart even stil te liggen. Vandalen hadden balken tussen de sluisdeuren gestoken, zodat ie niet geheel kon sluiten. Na een telefoontje kwam er iemand de sluis repareren en konden wij weer verder. Vanaf Harderwijk hadden wij vast wat spullen en onze kat naar huis gebracht. (118 liter)
Wo. 15-okt-2003
Vandaag zijn wij van Harderwijk naar Strand Horst gevaren. Voor 12-en waren wij er en konden wij onze boot voor de winterstalling achterlaten. Zonnig koud weer, minder weer dan gisteren voorspeld. Een mooi vaarseizoen zit erop. Nu begint het klussen aan de boot, om volgend jaar weer piekfijn uit te kunnen varen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver